Sztárok

Meglepetéssel készül Gyárfás Tamás és ügyvédje a mai tárgyalásra, nem számítanak börtönbüntetésre

Beismerő vallomás esetén akár már ma elítélhetnék Gyárfás Tamást, de nála szóba sem jöhet a börtön.

Több mint 20 évvel Fenyő János meggyilkolása után, ma kezdődik a Fővárosi Törvényszéken Gyárfás Tamás büntetőpere. 12 évet jósolnak neki, de a sportvezető azt mondja, meglepetésekkel készülnek, ezért nem számít börtönbüntetésre. Gyárfást felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolják, a vádak szerint ugyanis ő bérelte fel Portik Tamást Fenyő likvidálására. 

A Bors elérte a sportvezetőt, de csak szűkszavúan fogalmazott. „Tudok a tárgyalás időpontjáról, de az üggyel kapcsolatban most nem szeretnék mondani semmit” – mondta Gyárfás. Amennyiben ma beismerné bűnösségét, úgy 12 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől való eltiltásra számíthat, ha viszont mégsem teszi meg, úgy később, ha bűnösnek mondják ki, sokkal súlyosabb büntetést kaphat.

„Nem fogom előre megmondani, hogy mire számíthatnak, majd a bí­róságon kiderül. Természetesen készülünk, de hogy mivel, ez hadd maradjon még meglepetés” – mondta a lapnak Zamecsnik Péter, Gyárfás ügyvédje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top