Sztárok

Mi lesz Kenderesivel? Csak büntetlen előéletű sportolók indulhatnak az olimpián

A jövőben csak büntetlen előéletű magyar sportolók vehetnek részt az olimpián.

Mint arról mi is többször beszámoltunk, Kenderesi Tamás a kvangdzsui vizes világbajnokságon egy szórakozóhelyen hozzáért egy táncosnő fenekéhez, és emiatt eljárás indult ellene. A dél-koreai bíróság végül pénzbüntetésre ítélte, 744 ezer forintot kellett az úszónak befizetnie.

Közben a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése arról hozott döntést, hogy milyen követelményeknek kell megfelelni ahhoz, hogy valaki magyar színekben vehessen részt az olimpián. Az egyik ilyen előírás a büntetlen előélet – számolt be az RTL Híradó.

Bár Kenderesi Tamást jogerősen elítélték, az úszószövetség közölte: nem készülnek arra, hogy Kenderesi Tamás nem indulhat az olimpián, tudomásuk szerint ugyanis az úszó büntetlen előéletű.

Az RTL Híradónak Kenderesi jogi képviselője azt mondta: ha valakit pénzbüntetésre ítélnek, az nem kerül bele az erkölcsi bizonyítványába. Így nincs akadálya annak, hogy a sportoló ott legyen az olimpián.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top