Sztárok

Két operaházból is kitiltják a sztárénekest zaklatási ügyei miatt

„Agresszív és helytelen” viselkedése miatt válnak meg tőle.

„Helytelen és agresszív viselkedése miatt” megválik Vittorio Grigolo olasz tenortól a londoni Royal Opera House és a New York-i Metropolitan Opera. A BBC beszámolója szerint a londoni intézmény már egy szeptemberi előadást követően felfüggesztette a 42 éves énekest, és független vizsgálatot is indított az ügyben. Grigolo a Faust tokiói előadásának tapsrendjénél, majd azt követően tanúsított „helytelen és agresszív viselkedést”, ami „messze elmarad a dalszínház dolgozóival és előadóival szemben támasztott elvárásoktól”.

Ezért úgy döntöttünk, hogy Grigolo jövőre nem fog visszatérni a Royal Opera House színpadára a Lammermoori Lucia előadásában. A szerepére idővel új válogatót írunk ki” – közölte a londoni operaház.

Szonya Joncseva és Vittorio Grigolo a Tosca előadásán a New York-i Metropolitan Operában (fotó: Jewel Samad / AFP)

Az olasz tenor immár egy évtizede az operavilág egyik legfényesebb csillaga. Idén Sir Bryn Terfel oldalán szerepelt a londoni dalszínház Tosca című előadásában, és korábban a Traviatában, a Rigolettóban és a Bohéméletben is láthatta a brit főváros közönsége.

Grigolo az Instagramon reagált az intézmények bejelentéseire. Mint fogalmazott: „rettentően elszomorít, hogy az általam mindig is mélyen tisztelt kollégáimmal szembeni viselkedésemet az elveivel összeegyeztethetetlennek értékelte a Royal Opera House”. A tenor ugyanakkor elismerte, hogy időnként „nagyon szertelenné” válik, és ígéretet rá, hogy „a történtek soha többé nem fognak megismétlődni”.

A New York-i Metropolitan Opera közleményében azt írta, hogy a Royal Opera House Grigolo viselkedése miatt indított vizsgálata és az énekes felfüggesztése nyomán a úgy döntöttek, a tenor nem fog énekelni az intézmény mostani évadában. A New York Times szerint Grigolo a Traviatában lépett volna színpadra idén télen.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top