Sztárok

Szabó Zsófi elárulta, hol tölti az idei karácsonyt: „Ezt az érzést szeretném átadni a kisfiamnak”

Szabó Zsófiéknál már december elején megkezdődött az ünnepi szezon, mert akkor ünnepelte születésnapját kisfia, Mendel. A műsorvezető az ajándékvásárlást általában az utolsó pillanatra hagyja, imádja a karácsonyt, amihez szép gyerekkori emlékek kötik.

„A hangulat, a fények, az ízek miatt szeretem a karácsonyt. A kisfiam születése után ez a legfontosabb ünnep számunkra. Szerencsére év közben is sokat vagyunk együtt, nálunk nem csak ilyenkor gyűlik össze a család” – mondja Szabó Zsófi, akinek kisfia, Mendel december december 4-én volt kétéves, így már akkor megkezdődött náluk az ünnepi szezon. Az RTL Klub műsorvezetője elárulta nekünk, hogy igazi utolsó pillanatos ajándékvásárló:  „Hónapokkal előtte kitalálom, hogy ki mit kap, csak a végén mindig megcsúszom a vásárlással!”

Szabó Zsófi nem csak az ünnepek alatt szeret főzni. „Mi egész évben, heti szinten eszünk töltött káposztát, mert az a kisfiam kedvenc étele” – osztja meg velünk. Ez az étel karácsonykor sem hiányozhat az asztalról, de ilyenkor nem ő, hanem a férje családja készíti. Mint mondja, ő húslevest és más finomságokat szokott főzni.

Fotókredit: RTL Magyarország / Sárosi Zoltán

„Tavaly én csináltam az egész menüt, húslevest, fasírtot, rántott húst, köreteket és bejglit is, két napig sütöttem-főztem. Akkor Budapesten ünnepeltünk, átjött anyukám, a testvérem és a keresztapám is. Idén a férjem családjával leszünk Nyíregyházán, de a húslevest biztosan én készítem idén is” – magyarázza a műsorvezető. Az ünnepi asztalról a bejgli mellett a zserbó és a mézeskalács sem hiányozhat, Zsófinak viszont oda kell figyelnie a süteményekre, mert inzulinrezisztenciával küzd.

Szabó Zsófit szép emlékeket őriz a gyerekkori karácsonyokról, amikor még édesapja, Szabó Gyula is a családdal volt:

„Édesapám berakta Ady Endrétől a Karácsonyi regét a lemezjátszóba, anyu csengetett, mi a testvéremmel boldogan álltunk a fa alatt. Ugyanezt az érzést szeretném átadni a kisfiamnak. Gyerekként és most, hogy már anyuka vagyok, igazán varázslatos a karácsony.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top