Sztárok

Az Év sportolója: Hosszú Katinka utolérte Egerszegit, Milák először nyert

Wichmann Tamás, a legendás kenus pedig életműdíjat kapott.

Milák Kristóf és Hosszú Katinka személyében a férfiaknál és a nőknél is úszót választott a 2019-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). Hosszú hetedszer érdemelte ki az elismerést, amivel beállította a szintén úszó Egerszegi Krisztina rekordját. Milák először nyert.

A férfi győztes címét azzal érdemelte ki Milák, hogy a kvangdzsui világbajnokságon 200 méter pillangón megdöntette minden idők legeredményesebb olimpikonjának, Michael Phelpsnek a világrekordját, és ezzel aranyérmes lett.

Milák Kristóf világ- és Európa-bajnok, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszó, miután átvette az év férfi sportolójának járó díjat az M4 Sport – Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2020. január 16-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

„Magam ellen szurkoltam, hogy ne kelljen itt állnom, mert nem a szavak, hanem a tettek embere vagyok”

– mondta a színpadon Milák.

A női győztes a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka lett, aki két aranyéremmel bővítette medálgyűjteményét a kvangdzsui vb-n. „Sérülésmentes és sikeres felkészülést kívánok minden olimpikonnak” – fogalmazott röviden videoüzenetében a Kínában tartózkodó rekorder.

A Magyar Olimpiai Bizottság és az MSÚSZ életműdíját a kilencszeres világbajnok kenusnak, Wichmann Tamásnak ítélték, akit felállva, vastapssal fogadott a publikum. A legendás sportember erő, kitartás és szerencse mellett „egy kis hazafiságot” kívánt a tokiói olimpiára kiutazó magyar sportolóknak.

„Elszállt felettem az idő” – utalt rákbetegségére az MTK legendás sportolója, és szeretetcunaminak nevezte a közönség köszöntését.

A 62. alkalommal rendezett szavazás győzteseit az M4 Sport Az Év sportolója gálán, a Nemzeti Színházban köszöntötték, itt vehették át díjaikat a kategóriák legjobbjai. A sorrend 399 szavazat alapján alakult ki.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top