Sztárok

Jakupcsek Gabriella új műsorban mutatkozik be

Színész akart lenni, de rájött, hogy képtelen szerepet játszani. Párizsban tanult, de Budapesten talált otthonra. Hozzáment Máté Gáborhoz, és Kosztolányi Dezső lett a férje. Egy műsorvezető, akit a képernyőről a Jakupcsek Plusz című műsorból mindenki ismer, de milyen az, amikor őt faggatják a kulisszák mögött, a Hajnali részegség mámorában? Jakupcsek Gabriella szombaton este új szerepkörben látható a Sorok között – Lutter Imrével című műsorban az ATV-n, majd vasárnaptól a YouTube-on is.

Jakupcsek Gabriellát ma az ATV egyik emblematikus arcaként ismerjük, miközben az elmúlt évtizedekben szinte minden jelentős tévében és rádióban otthagyta a kézjegyét. 1990-től közel 10 éven át a Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetője és kulturális rovatvezetője volt. 1991–1992 között Párizsban tanult a Nemzetközi Újságíró Iskolán. 2000-ben szerződött a TV2-höz, és rádiósként is ekkor beszélgetett sokat és mélyen: a Danubius Rádiónál esténként, miközben a reggeli műsort is vezette. Belekóstolt a vendéglátásba is, de csak kritikusi minőségben: A nagy étteremalakítás televíziós műsorába főzte őt össze a tévé Giannival és Rákóczi Ferivel, még a Viasat3-on, ekkor ismerkedett meg a mostani műsort is készítő Lutter Imrével, aki akkor a Viasat3 kreatív vezetője volt. 2011-től aztán Jakupcsek Gabi ismét a köztévé munkatársa lett, majd 2018 őszétől az ATV műsorvezetője.

A Jakupcsek Plusz című népszerű közérzeti talkshow-jában ezernyi történet válik ismertté, fény derül titkokra és pont kerül pletykákra, tragédiák, különös életutak kerülnek felszínre, amiket immár nemcsak a képernyőről ismerhetünk meg, de Jakupcsek Gabriella könyvei révén is. A Sorok között Lutter Imrével arról is beszél, hogy mennyire tudja, vagy nem tudja engedni ezeket a történeteket és vendégeket, mennyiben lesz az ő élete része egyik vagy másik elmondott sztori, és hogyan dolgozza fel mások életének tanulságait.

A kiindulópont azonban a karrierje elején álló, még alig ismert újságírónő, aki Máté Gáborhoz, az akkor szintén pályakezdő, fiatal színészhez ment férjhez. Otthon, távol a rivaldától pedig Máté Gábor Kosztolányi Dezső bőrébe bújva próbálta új előadását, amelyben a szenvedő és szerelmes, sokszor rémült és gyenge költő a humor, a játék és az olthatatlan életigenlés megtestesült alkotójaként hasonul meg. Ezt a folyamatos lelki és alkotói küzdelmet élte meg Máté Gábor évekig tartó próbafolyamata alatt testközelből Jakupcsek Gabriella, s ekkor esett a Hajnali részegség mámorába. 

Jakupcsek Gabriella és Lutter Imre 

Ma egészen másképp gondol vissza az akkori versélményére. Miközben sokat olvas, regényt és verseket, ír is, de nem újságot: sorra jelennek meg a könyvei, aközben otthon anyaként is helyt áll, s az emberek történetei úgy épülnek be a saját világába, mintha a sajátjai volnának.

A nézők Kosztolányi Dezső filmszerű versét Lutter Imrével láthatják. A versmondó művész, műsorvezető a Sorok között ismert barátaival beszélget arról, hogyan változtatta meg az életüket egy vers, és hogy mit gondolnak a világról. Az ATV-n szombat esténként debütáló sorozat egyes epizódjainak online premierje vasárnaponként van, Lutter Imre YouTube csatornáján.

Kiemelt kép: MTVA Fotó: Zih Zsolt 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top