Sztárok

Pál Dénes: „A párom és a kislányom véleményére adok”

Kifejezetten örül Pál Dénes annak, hogy hétvégén egy igazán személyes számmal állhat A Dal színpadára, hiszen a Készen állsz szövegét a lánya, Panna ihlette.

Több saját dallal készül idén Pál Dénes, akinek a napokban megjelent Készen állsz című száma máris közönségsiker. A Dal 2020 első elődöntőjében is ezzel áll majd színpadra, és reméli, hogy sokáig sikerül versenyben maradnia. Többek között erről mesélt az nlc-nek az énekes, aki boldog, hogy egy személyes ihletésű dallal indul.

„2013-ban duettben, 2014-ben pedig szólóban indultam A Dal című műsorban. Akkor úgy éreztem, hogy amit szerettem volna megtudni magamról és a versenyről, azt megtudtam, kipróbáltam magam. Nem zártam ki annak a lehetőségét, hogy újra elinduljak, de ahhoz ragaszkodtam, hogy olyan dalt nevezzünk, amely ebben a versenyben erős lehet. Azóta megjelent egy lemezem is, amelynek a címadó dalát szerencsére rengeteget játszotta a rádió, és nagyon szereti a közönség is, de úgy éreztem, a Készen állsz lehet az, amelyet érdemes elhoznom ide” – kezdte Pál Dénes, aki nem is szeretné összehasonlítani a saját dalát a másik huszonkilenc versenyzőével.

„Vannak dalok, amikbe már belehallgattam, de nem szeretném összehasonlítani ezeket a sajátommal. Nem kezdenék most bele esélylatolgatásba sem. Nem tudom pontosan, mi számít, de ha mondanom kellene egy dolgot, mindenképpen fontosnak tartom, hogy az adott előadó összhangban legyen a dalával. Ha ez megtörténik, azt a közönség is érezni fogja, és a produkcióból is megkapják a nézők azt a pluszt, amire szükség van. Én nem készülök különösebben, részt veszek a próbákon, és megpróbálok a lehető legőszintébben kiállni a színpadra szombat este. Kedvencet nem tudnék mondani, de vannak olyan rutinos versenyzők, akik már nem először állnak ki A Dal színpadára, és ez talán nem véletlen, mert mindig erős produkcióval készülnek.”

A nyolcrészes műsor készítői közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik. A szabály szerint csak magyar dallal lehet indulni, és a felhívásra 559 pályamű érkezett be a meghosszabbított határidőig, a felhozatala pedig nagyon változatos volt, ez látszik a beválogatott harminc dalon is. 

„Nem számított, hogy idén Magyarország nem képviselteti magát az Eurovízión. Az új dalomat a kislányom ihlette, és már tavaly ki akartuk hozni, de úgy gondoltuk, ha már úgyis év végén mutattuk volna be, kicsit toljuk még az időpontot, és elindítjuk A Dal 2020-ban. Egyébként ez a műsor nagyon jó lehetőség arra, hogy az előadók dalai szélesebb közönséghez is eljuthassanak. A Készen állsz nem versenydalnak íródott, aminek kifejezetten örülök, mert így bennem sem volt megfelelési kényszer, és a munkafolyamat is sokkal gördülékenyebben ment. Örülök, hogy jók a visszajelzések, és tetszik azoknak, akik már hallották.”

Rutinos versenyzőként a kritikákat is meghallgatja az énekes, és nem tart attól sem, mit szól majd A Dal zsűrije az előadásához. 

„A zsűritagok mindegyike ismert és elismert szereplője a saját művészeti ágának, és azért ülnek ott, hogy a véleményükkel még erősebbé tegyék az előadásokat. Az építő jellegű kritikát mindig szívesen fogadom, érdemes ezeket a hozzászólásokat átgondolni, és a produkció javára fordítani. Úgy gondolom, a színpadi jelenlét inkább az erősségem, mint a színpadi mozgás. Maga a dal sem igényli, hogy bejárjam a díszlet minden szegletét, de annyit elárulok, hogy a látvány és a zene remekül kiegészíti majd egymást, és ezért nagy köszönet a stábnak, akik összhangba hozták a kettőt.”

Pál Dénes a Készen állsz című dallal indul A Dal című műsorban idén

A felkészülés idején a szakmai segítségért és a kritikákért Dénes hálás szokott lenni, de nem csak ez az egy számít.

Van két laikus ember is, akiknek minden körülmények között adok a véleményére: a párom és a kislányom

– mondta mosolyogva az énekes. Amióta Pál Dénes megnyerte a Voice tehetségkutató műsorát 2013-ban, láthattuk már rengeteg más produkcióban is. Minden alkalommal imádta a közönség, és a többség ezt azzal magyarázza, hogy az énekes szívhez szólóan adja elő a dalait. Dénes korábban már mesélt nekünk arról, hogy ő a versenyben sosem a többi induló ellen küzd, hanem valóban szeretné a legjobbat kihozni magából, és bár a lánya születése óta másképpen áll a versenyekhez is, van, ami nem változott. 

„A saját feladataimra, megmérettetéseimre mindig kellő gondot és figyelmet fordítok. Arról soha nincs szó, hogy egy-egy versenyt elkönnyelműsködnék. De magát a versenyt nem veszem véresen komolyan, nem akkor leszek csalódott, ha rossz kritikát kapok, hanem ha úgy érzem, hogy nem hoztam ki magamból a maximumot. Számomra nem mások legyőzése a lényeg, hanem az, hogy amikor felállok a színpadra, ki tudjam énekelni a szívemet.”

Párját és lányát Pál Dénes először a Meglepetés címlapján mutatta meg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top