Sztárok

Szörnyű családi titkot fedett fel Hobo

Rettenetes gyerekkoráról mesélt Földes László. Apja nem tudta elfogadni a szabad, csavargó lelkét.

Őszintén vallott nehéz gyerekkoráról Hobo. Földes László elárulta, élete első szakasza pokolian nehéz volt. A 75. születésnapját február 13-án ünneplő, a véleményét mindig keményen kifejtő blueszenész az ATV Spiriten csütörtök este adásba kerülő Húzós műsorában arról beszélt, bár apja „keményvonalas káderként szolgálta a pártot” (MSZMP), a Kádár-korszakban csúcsra jutott, ám apaként megbukott.

„Vertek, igen, engem is vertek” – vallotta be Hobo, aki szerint apja képtelen volt elfogadni csavargó, szabad lelkét. „Kétféle csavargó volt és van. Van, aki szeret csavarogni, ismerkedni, utazni, van, akinek meg menekülnie kell. Nekem menekülnöm kellett. Az, hogy én csavargó vagyok, egy pejoratív valami volt az apám számára… Nekem jobb volt máshol, mint otthon” – idéz a Blikk a hamarosan adásba kerülő műsorból.

Fotó: Facebook/Nemzeti Színház

A lap emlékeztet, a zenész annyira menekülni akart apja árnyékától, hogy amikor irodalmi újságokban kezdett publikálni, a Szerémi László nevet használta. Hobo gyerekkori félelmeit és a szép emlékeket is feldolgozta két éve a Nemzeti Színházban bemutatott Hé, Magyar Joe! című drámában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top