Sztárok

Meghan Markle úgy hiszi, továbbra is nyugodtan használhatja a „királyi” jelzőt

Harry herceg felesége szűk baráti körben tálalt ki arról, mit gondol a férje nagymamája, a királynő döntéséről, miszerint függetlenedésük megfosztja őket a „royal” titulus használatától.

Mint tudjuk, egy váratlan fordulattal Harry és Meghan, vagyis hivatalosan Sussex (egykori?) hercege és hercegnéje a múlt hónapban jelentette be a Megxitet, vagyis azt, hogy függetlenednek. Ez azt jelenti, hogy hivatalosan is visszavonulnak a brit királyi család magas rangú tagjaiként ellátott funkcióktól, nem tartanak igényt több közpénzre, azaz anyagilag önellátók lesznek, továbbá elköltöznek Kanadába, és idejük nagy részét ott is fogják tölteni.

Miután a brit királyi udvar ezt engedélyezte számukra, Erzsébet királynő úgy határozott, hogy Harry és felesége többé nem használhatja az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness) titulust sem, amelyre Harry az uralkodó egyenes ági leszármazottjaként, Meghan hercegné pedig Harry feleségeként tarthatott igényt egészen mostanáig.

Ám a legutóbbi értesülések szerint Meghan Markle nemrég szűk körben arról beszélt a barátainak, hogy törvényesen semmi sem akadályozza meg őket abban, hogy a királynő döntésével szemben a Sussex hercege, illetve hercegnéje (Sussex Royal) címet használják, amit 2018-as esküvőjük során II. Erzsébettől kaptak. 

A névkérdés azért is válhatott ennyire fontossá és vita tárgyává, miután köztudott, hogy Harry és Meghan azt tervezik, hogy a Sussex Royal névvel hivatalosan is márkanevet jegyeztetnek be, amit értékesítésre és jótékonysági célokra szeretnének felhasználni. A Daily Mail udvari értesülésekre hivatkozva viszont megírta, hogy a királynő egyáltalán nem nézi jó szemmel, hogy fiatalabb unokája és felesége „kiárusítják” a Royal jelzőt, főleg miután többé nem vesznek részt a királyi család hivatalos tevékenységében.

A 38 éves ex(?)hercegné viszont most azzal érvelt, hogy a név és a titulus megtartása számára elsősorban nem üzleti kérdés, nem is szabad annak lennie. Meghan közben azt is hozzátette, elege van a drámából, és nincs szüksége negatív hangokra és rosszakarókra az életében. Meghan szerint nem azért használják projektjeikhez a királyi nevet, mert minél több profitra szeretnének szert tenni általa, különben is, a projektek, amelyeket Harryvel visznek, önmagukért beszélnek.

Arról nem is beszélve, hogy jótékonysági terveik és akcióik, amelyek az ő Royal „márkanevüket” viselik, elképesztően pozitív hatással vannak az emberekre és a környezetükre. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy bárhogy is nevezzék őket, amit tesznek és sikereik a névtől függetlenül is elvitathatatlanok tőlük.

Azt, hogy Harry és Archie vérében királyi vér folyik, szintén nem lehet elvenni tőlük. És akármi történjék is, a közvélemény mindig is a királyi család tagjainak fogja őket tekinteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top