Sztárok

Kirk Douglas semmit nem hagyott a fiaira – ők viszont kaptak a hatalmas örökségből

Kirk Douglas meglepő módon szinte semmit nem hagyott a családjára, eladományozta az örökséget.

Kirk Douglas világéletében aszerint élt, hogy másokat boldoggá tegyen, és segítsen az embereken. Éppen ezért talán nem is annyira meglepő, hogy a hagyatéka nagy részét eladományozta már a halála előtt, a maradékot pedig – a végrendelkezése szerint – különböző jótékonysági célokra ajánlotta fel. A színészlegenda a 61 millió dolláros vagyonából 50 milliót a saját alapítványára hagyott – írja a Mirror. Ez azt jelenti, hogy szintén színész fia, Michael Douglas egy fityinget sem kapott.

Kirk és Michael Douglas (Fotó: Gettyimages / Axelle/Bauer-Griffin / Contributor)

A Douglas Alapítványon keresztül támogatják többek között a St. Lawrence Egyetemet, ahol ösztöndíjat adnak kisebbségi és hátrányos helyzetű hallgatóknak, segítik a Westwood Sinai templomot, amely helyet biztosít a Kirk és Anne Douglas Gyermekközpontnak, illetve támogatják a Culver City Kirk Douglas Színház működését is. 

Mivel Michael és Kirk nagyon jó viszonyt ápolt, így valószínűleg a színész fia jól tudta, hogy mire készül az édesapja. Nem mintha rászorulna az örökségre, hiszen a jelenlegi adatok szerint 300 millióra becsülik a vagyonát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top