Sztárok

Koronavírus: a koncert nélkül maradt zenészek arra kérik a rádiókat, hogy magyar dalokat is játsszanak

A színház nélkül maradt színészek után a koncert nélkül maradt zenészek tettek közzé felhívást.

A kormány múlt heti rendeletével, miszerint a 100 főnél nagyobb benti, és az 500 főnél nagyobb kinti rendezvényeket törölni kell, sok művészembernek okoz fejtörést, hiszen a megélhetésük múlhat rajta. A napokban elindult egy mozgalom, amely azt szorgalmazza, hogy ne váltsuk vissza a színházjegyeinket, most pedig egy újabb kezdeményezés alakul: a zenészek több pontot is megfogalmaztak.

„HOGYAN TUDTOK SEGÍTENI, KEDVES ZENEI SZERKESZTŐK?
Ha mondjuk szakítanátok a hagyományokkal, sztereotípiákkal és legalább a kialakult időszakban 80 %-ban játszanátok Magyar dalokat a rádiókban, tévékben minden stílusból. A szolidaritásotok szimpatikus és jóleső lépés lenne minden bajba került Magyar zenésznek!

HOGYAN TUDTOK SEGÍTENI, KEDVES RENDEZVÉNYSZERVEZŐK?
Ha mondjuk a fesztiváljaitokon, rendezvényeiteken az elmaradó külföldi zenekarok helyett keletkezett műsoridőket Magyar zenekarokkal töltenétek föl majdan. Ezzel szolidaritásotokkal munkát tudnátok adni számtalan hazai zenekarnak, előadónak és szimpatikus és jóleső lépés lenne minden bajba került Magyar zenésznek!

HOGYAN TUDTOK SEGÍTENI, TI ZENEFOGYASZTÓ ÉS SZERETŐ EMBEREK?
Amennyiben lehetőségetek van, vegyétek a benzinkutakon Magyar zenekarok lemezeit (csak 990Ft!) vagy rendeljetek online, illetve hallgassatok Magyar dalokat az online fórumokon (Spotify, iTunes,stb.) minél többet, ez szimpatikus és jóleső lépés lenne minden bajba került Magyar zenésznek!”

– írja a közleményben a Sugarloaf-os Tóth Szabi, akinek az írását már többen is megosztották.

Tóth Szabolcs (Facebook)

Tóth Szabolcs (Facebook)

Aktuális cikkeink a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top