Sztárok

Egy éjszakai telefonhívásnak köszönheti színészi pályafutását Keresztes Ildikó

Énekesnői pályafutása mellett közel három évtizede több tucatnyi színházi szerepben is láthatták a nézők Keresztes Ildikót. Most elárulta, hogyan indult színészi karrierje.

Keményen megküzdött az álmai megvalósulásáért Keresztes Ildikó, aki kezdetben élsportolóként halmozott sikert sikerre, de végül a zenei pálya lett az ő igazi útja. Zenei munkásságát számtalan díjjal és kitüntetéssel jutalmazták eddig, az énekesnő most elárulta sikerének titkát is. „Mindig az értékekben hittem, persze ez nem azt jelenti, hogy nem követtem el hibákat. Csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit. Embertelen módon szeretem azt, amit csinálok, hiszek benne. Válogatott sportoló voltam, a sport megtanított rengeteg mindenre. Kitartás, hit, amit onnan hozok: az életem minden területén hasznosítom ezeket azóta is” – árulta el a 95.8 Sláger FM-en Keresztes Ildikó, aki nem készült tudatosan a színészi pályára, ám az élet mégis arra terelte.

Keresztes Ildikó egy telefonhívásnak köszönheti a karrierjét

Keresztes Ildikó egy telefonhívásnak köszönheti a karrierjét

„Meghatározó volt számomra az 1988-ban bemutatott A költő visszatér című rockopera. Véletlenül kerültem be a társulatba, bár nem hiszek a véletlenekben. A főszereplők épp külföldön voltak, egy duettet viszont fel kellett énekelni. Éjszaka hívtak fel, hogy felénekelném-e én a dalt. Megcsináltam, majd ez a dal lement a Zenebutikban, amire mindenki felkapta fejét, hogy új magyar rockopera készül. A hangomra is felfigyeltek, főszerepet kaptam a darabban. Innentől kezdve »kézről kézre adtak«, számtalan előadóval énekelhettem együtt. Mikó István is felfigyelt rám, aki meghívott a Tháliába szerepelni. Jött a Sakk, majd a Kölyök főszerepe, mindez színházi előélet nélkül. Majd amikor Mikó István Sopronban folytatta, meghívott szerepelni. Itt játszhattam el a musicalirodalom legszebb női főszerepeit, de Csehov és Tennessee Williams darabokban is színpadra állhattam. Csodálatos időszaka volt ez az életemnek” – mondta a Sláger Téma műsorvezetőjének, Kalmár Tibornak Keresztes Ildikó, aki a mai napig több színházban is játszik.

Olvass még Keresztes Ildikóról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top