Sztárok

Koronavírus: a 93 éves II. Erzsébet még dolgozik, dédunokáit már hazaküldték a suliból

A pimasz Sarolta hercegnő, és bátyja, a vigyori György herceg életét is megváltoztatta a koronavírus. Közben a 93 éves II. Erzsébet még tegnap is dolgozott.

A koronavírus járvány miatt az Egyesült Királyságban is számos óvintézkedést vezettek be. Bezárt például az az iskola is, ahol a trónörökös Vilmos herceg két idősebb gyermeke, Sarolta és György tanulnak. A Thomas Battersea iskolából származó információk szerint, a válsághelyzet miatt a gyerekeknek április 21-ig biztosan otthon kell tanulniuk.  “Iskolánk március 20-tól áttér az online tanításra. A kialakult egészségügyi vészhelyzet miatt, arra kérjük a szülőket, hogy gyermekeiket tartsák otthon, tananyagaink pedig elérhetőek lesznek online”– áll az iskola hivatalos közleményében. Ugyanakkor a tanárok ügyeletet vállaltak, hogy egészségügyi dolgozók gyermekeire vigyázzanak a járvány alatt. Most mondanánk, hogy Vilmos herceg és Katalin olvassák el a cikkünket, ami az otthon tanulásról, és arról szól, hogyan kössük le a gyerekeket a karantén alatt, de a Kensington palota és annak kertje, kicsit nagyobb, mint egy 2 szobás panel, így talán nem ugyanazokkal a problémákkal harcolnak most, mint mi. 

Sarolta hercegnő és György herceg is otthon folytatják az iskolát

Sarolta hercegnő és György herceg otthon fognak tanulni a koronavírus miatt (fotó: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Eközben a 93 éves II. Erzsébet csak pénteken hajlandó megkezdeni a tavaszi szabadságát. Az idős uralkodó még szerdán is dolgozott, igaz home officeban, amikor a nevét viselő hadihajó leköszönő, és újonnan érkező parancsnokát fogadta Londonban, a Buckingham palotában. De találkozott a miniszterelnökkel is. II. Erzsébet a tervek szerint pénteken utazik Windsorba, s május végéig ott is marad a férjével. “A palota orvosi személyzetéven konzultálva, valamint a kormány képviselőivel megvitatva a királyi család arra a döntésre jutott, hogy minden olyan nyilvános eseményt visszavonnak, vagy elhalasztanak, ahol nagy számú tömegre lehetett volna számítani” – olvasható a napokban kiadott közleményben. A legfájóbb döntés mégis II. Erzsébet unokája Beatrix hozta meg, aki elhalasztotta májusra tervezett esküvőjét. 

II. Erzsébet a koroanvírus ellenére is szorgosan dolgozik

II. Erzsébet home office-ban nyomja. (fotó: Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

A brit királyi családból Vilmos herceg szólalt fel először a koronavírus kapcsán szerdán. Videóüzenetében a civil szervezetek, és az összefogásra hívta fel a figyelmet. “Bárhol, bármikor, bármilyen csapás is éri az Egyesült Királyság embereit, meg van az a egyedülálló képességünk, hogy összetartsunk. Az, ahogyan helyi közösségek támogatják egymást, rámutat az emberi természet legnagyobb értékére… ” 

Közben az idős norvég király, s annak felesége karanténba került. A nemzethez intézett üzenetét is a palota személyzet, valamint a felesége rögzítette, tévéseket nem engedtek be a palotába. A spanyol királyt, s annak feleségét is tesztelték koronavírusra, az ő eredményük negatív lett. Március 17-én számoltunk be róla, hogy Karl von Habsburg koronavírus tesztje viszont pozitív lett. Az 59 éves politikus, aki a Habsburg-Lorraine ház feje, idegesítőnek írja le a vírust, ám hangsúlyozta, hogy egyelőre nincsenek tünetei, és a pánikot sem érti, mondván, hogy ez nem pestis. 

Oké, de mi van Harry herceggel?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top