Sztárok

Cseh Lászlót két hétre elzárták a koronavírus miatt

A világ- és Európa-bajnok úszó vasárnap jött haza a törökországi edzőtáborból, ezért karanténba kellett vonulnia.

Karanténba vonult Cseh László a koronavírus miatt. A sportoló vasárnap tért haza egy törökországi edzőtáborból, ezért két hétig otthon kell maradnia.

„Momentán kéthetes, az úszószövetség által írásban kért karanténban ülök otthon” – mondta az olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó a 24.hu-nak adott interjújában. Cseh elmesélte, hogy 2300 méter magasan jártak a török hegyekben, ezért semmit nem érezékelt a koronavírus okozta ijedelemből.

Cseh László a dél-koreai vizes világbajnokságon (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Cseh László a dél-koreai vizes világbajnokságon (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

A járvány ugyanakkor Cseh László életét és edzéstervét is felborította. „Szobakerékpáron kardiózok, míg az erőnlétet saját testsúlyos gyakorlatokkal próbálom megtartani” – jegyezte meg a 35 éves úszó, aki egyelőre nem agyal a jövőjén, pedig úgy tűnik, pillangón nem biztos, hogy ki tudja harcolni a 2020-as olimpiai indulás jogát, így az is előfordulhat, hogy csak 200 vegyesen indulhat. 

„Egyáltalán nem biztos, hogy nekem három számban kell indulnom az olimpián. 200 vegyesen A-szintes vagyok, vezetem a hazai ranglistát, legfeljebb erre az egy számra koncentrálok Tokióban. Egyet kellene tudnom: most akkor mikor lesz az olimpia?” – teszi fel a kérdést jogosan Cseh László, miután a budapesti vizes EB-t már le kellett fújni a koronavírus-járvány miatt, és valószínű, hogy a  tokiói olimpiát is elhalasztják. Az úszó azt mondta, nem éli meg óriási tragédiaként, hogy lefújhatják az olimpiát, mert látja, mi zajlik a világban, ezért elfogadta a helyzetet.

Aktuális híreink a koronavírus kapcsán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top