Sztárok

Így él most Al Bundy – Boldog születésnapot, Ed O’Neill!

Ed O'Neill talán a legismertebb tévés apuka lett az elmúlt 35 évben. Két népszerű sorozatban is emlékezetest alakított, de hogyan alakult közben a magánélete?

Az Egy rém rendes család amerikai sorozat akkor ért véget 1997-ben, amikor nálunk gőzerővel elindultak a kereskedelmi csatornák. Az 1987 és 1997 között futott szériát itthon nyolc különböző csatornán vetítették. Az alulfizetett cipőárus, Al Bundy családjáról szóló műsor világszerte lett a nézők kedvence. A főszereplőt alakító Ed O’Neillt pedig többször is jelölték Golden Globe díjra.

O’Neill 1946-ban született az Egyesült Államokban. Apja egy acélgyárban dolgozott, anyja szociális munkás volt, miközben öt gyermekét nevelte. O’Neill sok-sok munkakörben kipróbálta magát, amíg végre felvették az Ohiói Egyetemre, ahol színészetet tanulhatott. Volt felszolgáló, dolgozott gyárban és mindezek mellett profi focista is. 1979-ben lett először főszereplő egy Broadway-darabban, de már 1972 óta találkozhatnak vele a tévénézők kisebb-nagyobb szerepekben.

Christina Applegate, Ed O'Neill és David Faustino 1990-ben, az Egy rém rendes család forgatásán

Christina Applegate, Ed O’Neill és David Faustino
1990-ben, az Egy rém rendes család forgatásán (Fotó: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia)

Egy interjúban a színész elmondta, hogy az Egerek és emberek című könyvből készült színdarabnak köszönheti, hogy megkapta Al Bundy szerepét. A casting direktor ugyanis ott ült a nézők között, és amikor meglátta Lennie szerepében, azonnal tudta, hogy ő lesz az ideális Al Bundy. O’Neill maga is házasember. Az első évad forgatása alatt vette feleségül a színésznő Catherine Rusoffot. Két lányuk született, a 24 éves Claire és a 21 éves Sophia, aki maga is színésznőként próbál befutni az álomgyárban.

Tizenkét évvel az Egy rém rendes család után, 2009-ben a színész úgy döntött, hogy ismét egy népes család vezetője lesz a tévében, és igent mondott az ABC csatorna felkérésére, így lett a Modern család vígjáték egyik főszereplője. Az itthon is népszerű sorozat tizenegy évad után, idén tavasszal búcsúzik a nézőktől. Bár sokan kételkedtek benne, de ezzel a szereppel sikerült végleg levetkőznie Al Bundy szerepét, és sokaknak ő már Jay Pritchett. A búcsú neki sem volt könnyű. „Amikor az utolsó jelenetünket forgattuk, a történet szerint Sofiával – Sofia Vergara alakította a sorozatban O’Neill feleségét – bezárjuk magunk mögött az ajtót, és elindulunk a Dunphy ház felé. Sétáltam, amikor a hátam mögül meghallom, ahogyan Sofia azt kiabálja: Ed, Ed, Ed! Megfordultam és azt mondta: Ez az utolsó jelenetünk. Soha nem térhetünk már ide vissza. Megöleltem és egyszerre sírtunk és nevettünk. Amikor a történet szerint odaértünk a Dunphy házhoz, láttuk, hogy a stúdió belső díszletei már eltűntek, lebontották őket. Ekkor jöttünk rá, hogy vége, ennyi volt” – mesélte a People magazinnak a színész, aki karrierje alatt 576 vígjátéksorozat-epizódban tűnt fel.

Ed O'Neill és sorozatbeli feleségei: Katey Sagal és Sofia Vergara
Megnézem
Összes kép (5)

Hogy, hogyan tud még ennyit dolgozni a 74 éves híresség? Azt mondja, csak annyit vállal, amennyit bír. A Modern család esetében heti 2 és fél napot forgatott, ami frissen tartotta és hasznosnak érezte magát.  Most azonban szabadságra és pihenésre vágyik. „Időre van szükségem, és energiára. Nem vagyok már gyerek” – fogalmazott.

Rém rendes család- és Modern család-hírek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top