Sztárok

Hajós András befogadna az otthonába egy kórházból kitett beteget

Példamutató felajánlást tett Hajós András, befogadna egyik szobájába egy kórházból hazaküldött beteget.

„Van egy szobánk, amibe be tudok fogadni valakit, akit kiraknak a kórházból” – ezzel a mondattal tett egy önzetlen felajánlást Hajós András a Facebookján. Mint ismert, a kórházaknak április 15-ig kell ágykapacitásuk legalább 60 százalékát felszabadítaniuk, hogy felkészüljenek a koronavírusos betegek fogadására. Vagyis rengeteg beteget hazaküldenek.

A zenész-műsorvezető elismeri: nem tudja, hogy járványügyi szempontból szabad-e ilyet csinálni, és mivel nem ápoló, nem tudja, biztonságos-e ez, megvalósítható-e a segítsége úgy, hogy ne többet ártson, mint használjon. 

„Nem tudom, el tudok-e látni egy embert, de megpróbálom, ha kell, mert nem halhatnak meg emberek amiatt, hogy ki kell üríteni kórházakat.”

Azért ajánlotta fel a segítségét, mert szerinte ennek a felajánlásnak legalább el kell hangoznia, és másoktól is kell érkeznie hasonló felajánlásoknak. Azért, hogy „az elesett, kilátástalanul rettegő emberek érezzék: gondolnak rájuk, nincsenek egyedül”.

„Lehet, hogy kevés a maszk, a gép, a felszerelés – írja. – De szolidaritást és szeretetet egyelőre még nem Kínából kell rendelni.”

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top