Sztárok

II. Erzsébet férje, a 99 éves Fülöp herceg a kukásokért, postásokért kampányol

Nyáron lesz 99 éves Fülöp herceg, aki most egy közleményben állt ki mindenki mellett, aki hozzájárul ahhoz, hogy az életünk a karantén alatt is „normálisan” folytatódhat.

Alig néhány napja történt, hogy a Windsor kastélyban tartózkodó II. Erzsébet megható beszédet mondott a televízióban. Szavait egy II. világháborús sláger soraival zárta: We’ll Meet Again (vagyis Újra találkozni fogunk). Elképesztő pozitív fogadtatása volt az uralkodó beszédének, ahogyan annak is, hogy a fiatalabb generáció, vagyis Vilmos és Katalin mennyi netes megbeszéléset tart, míg Erzsébet kedvenc menye, Zsófia ételt oszt az egészségügyi dolgozóknak.

A 99 éves Fülöp herceg közleménye

Fülöp herceg és II. Erzsébet már március végétől Windsorban van (Fotó: Polaris / Profimedia)

 II. Erzsébet férje idén fogja ünnepeli a 99. születésnapját. Fülöp herceg már 2017-ben nyugdíjba vonult, nem vesz részt nyilvános eseményeken, egyre többet betegeskedik. A család sziklája, ahogyan unokái hívják, mindig őszinteségéről, kissé nyers stílusáról és egyeseket megbotránkoztató humoráról volt híres. Most, a koronavírus idején pedig szükségét látta, hogy kiadjon egy közleményt. Fülöp ugyanis úgy érzi, kevés szó esik a postásokról és kukásokról, akik szintén kulcsfigurái annak, hogy a járvány idején is „normálisan” élhetjük az életünket.

Edinburgh hercege megköszönte, hogy ezek az emberek biztosítják számunkra, hogy a mindennapi élethez szükséges infrastruktúrák működjenek.  „Azok nevében mondok köszönetet, akik biztonságban otthon maradhatunk” – kezdődik Fülöp közleménye, majd úgy folytatja, hogy el kell ismernünk mindenki munkáját, aki hozzájárul a járvány leküzdéséhez, és megszokott élet biztosításához.  Az idős herceg megköszönte az orvosoknak, a tudósoknak, az élelmiszerüzletek alkalmazottainak, a postai dolgozóknak és a kukásoknak is a fáradhatatlan munkát, amit végeznek.  Szólt az önkéntesekről, ahogyan a tanárokról is.

Időutazás! Ismerd meg Fülöp herceg életét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top