Sztárok

Ki mit Tud?-dal indult minden: Falusi Mariann születésnapján nosztalgiáztunk

Ma ünnepli születésnapját Falusi Mariann, akinek az autója legalább annyira lázban tartja az embereket, mint a szólókoncertjei, és az, hogy mit gondol a gyerekvállalásról.

A PaDöDő énekesnője, Falusi Mariann sokak nagy kedvence már évtizedek óta. Talán éppen ezért meglepő, mire is kíváncsiak vele kapcsolatban az emberek. A SztárLexikonunkban most ezt szedtük össze az énekesnő születésnapjára.

Amire a legtöbben keresnek: Falusi Mariann – Ki mit tud

Falusi Mariann visszafogott zöld ruhában állt a Ki mit Tud? színpadára, amikor Gálvölgyi János felkonferálta. Mindez 1983-ban történt, abban az évben, amikor az énekesnő lediplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Mariann fellépéséről csak egy-két nagyon rossz minőségű felvétel található meg a neten, de ezekből is tisztán hallható, hogy megérdemelten lett győztes a dzsesszénekes kategóriában. Huszonnégy éves volt ekkor, és a győzelme után Kubában is felléphetett.

Falusi Mariann énekel a "Ki mit tud" döntõjében az Almássy téri Szabadidõ Központban (MTI Fotó: Friedmann Endre)

Falusi Mariann énekel a „Ki mit tud?” döntõjében az Almássy téri Szabadidõ Központban (Fotó: MTI / Friedmann Endre)

„Nem azért indultam a Ki mit Tud? versenyen, mert szerettem volna sztár lenni, vagy ismert ember lenni. Egyszerűen az egy jó játék volt. Akkor jó ideje nem volt már ilyen verseny, profinak számítottam a klasszikus zenében, és ezért elindultam a könnyű zenében…Valóban ez egy hihetetlen kitárulkozás volt nekem egy pillanat alatt. Az, hogy megnyertem, az egyfajta visszaigazolás volt. És nem is szeretem a kudarcos helyzeteket” – mondta Falusi Mariann az Arckép című műsorban 2012-ben.

Az országos sikert, vagy inkább ismertséget azonban határozottan az 1988-ban Lang Györgyivel alapított Pa-dö-dő hozta el számára. Presser Gábor szervezésében, egy közös musicalben találkozott Mariann és Lang Györgyi, és így született később a sikeres zenekar. Voltak olyan évek, amikor a Pa-dö- dő évente 200-250 élő koncertet adott, és körbeturnézták az országot. „A mai napig kiegészítjük egymást Györgyivel. Húztuk egymást, és ez a mai napig is megvan” – mondta Falusi.

Amire a legtöbben keresnek: Falusi Mariann lefogyott

Falusi Mariannt telt nőként ismerhettük meg. 2011-ben aztán mi is beszámoltunk róla, hogy az énekesnő 25 kilót dobott le, és így száz kiló alá sikerült mennie. Mariann ekkoriban a Megasztár zsűritagja volt.

„Soha nem éreztem ilyen jól magam a bőrömben. Jó érzés, hogy udvarolnak nekem, szerelmes leveleket kapok, sőt még zaklatóm is van” – mondta akkoriban. 2016-ban aztán visszaéltek a nevével, amikor csalók az ő fotóját és nevét használták fel egy hirdetéshez, mely szerint 60 kilót fogyott, és ezt egy egzotikus gyümölcsből készült, étrendkiegészítőnek köszönhette. Az énekesnő kijelentette, hogy minden rá vonatkozó rész hazugság, és kérte az embereket, hogy ne dőljenek be ennek.

Karrier, gyerek, párkapcsolat, instagram - az énekesnő határozottan áll mindenhez

Mariann egy reklámfotón 2011-ben (Fotó: smagpictures.com)

Amire a legtöbben keresnek: Falusi Mariann és Sárik Péter

Falusi Mariann gyakran fellép Sárik Péterrel, valamint a Sárik Péter Trióval. Közös lemezük pedig igazi zenei csemege.

Amire a legtöbben keresnek: Falusi Mariann párja és gyereke

„A magánéletem az enyém, és másra nem tartozik” – mondja legtöbbször Falusi Mariann, amikor a párkapcsolatáról szóló cikkek megjelennek a sajtóban. Jelentek meg írások arról, hogy fiatalabb párja van, ahogyan felemlegették azt a fájdalmas időszakot is, amikor szerelme önkezével vetett véget az életének. Legtöbbször olyan cikkek születtek, amelyben ő nem mesélt. Nem véletlen. Többnyire egyik barátnőjével osztja meg a magánéletében felmerülő kérdéseit, érzéseit. Erről csakis a Nők Lapjának így mesélt 2018-ban.

„Egész életemben olyan férfit kerestem, aki önmagában valaki, és akivel akkor vagyunk együtt, amikor nekünk jó. A pasi nekem arra kell, hogy neki tudjak dőlni, meg tudjam vele beszélni a dolgokat, és hozzá lehessen bújni. De ehhez meg kell találni a megfelelő partnert, hogy ne olyan legyen, aki a fejemen ül, és mindennap zöldborsófőzeléket kell neki csinálni. Én az a típus vagyok, aki mindent mással szeret csinálni. (…) Szerintem disznóság elvárni valakitől, hogy ugyanaz érdekelje, ami engem.”

Emellett azt is elárulta, hogy színpadi társa és barátja, Lang Györgyi mindig féltette őt a csalódástól, és sok pasiról azt gondolta, hogy nem elég jó Mariann-nak.

Arról már Joshi Bharat műsorában mesélt, hogy miért nem született gyereke. „Az én életem úgy alakult, hogy nekem nincs gyerekem. Sokat gondolkodtam azon, hogy ez miért alakult így” – mondta az énekesnő, aki szerint elképzelhető, hogy saját születésének a traumája hatott rá, de az is lehet, hogy nem volt éppen aktuális időben egy olyan párja, akivel eddig jutott volna a kapcsolata. „Soha nem görcsöltem erre rá, és az örökbefogadáson sem gondolkodtam.”

Falusi Mariann és Lang Györgyi a 2014-es Sziget Fesztiválon (Fotó: Besenyei Gergely/smagpix)

Falusi Mariann és Lang Györgyi a 2014-es Sziget Fesztiválon (Fotó: Besenyei Gergely/smagpix)

Amire a legtöbben keresnek: Falusi Mariann – koncert

Idén május 7-én került volna megrendezésre Falusi Mariann: Darabjaim című koncertje, melyet 2021. január 7-re halasztottak a koronavírus-járvány miatt. Marianna a Pa-dö-dő mellett önálló esteken is fellép, ezekről korábban így mesélt a szinhaz.hu-nak.

„…Minden műsoromban azt tartom a legfontosabbnak, hogy megmutassam, mennyire sokrétű a zene, és hogy nem az a lényeg, miként kategorizáljuk. Az estjeimen a kortárs operától Cohenen, Zámbó Jimmyn, Ganxsta Zoleen át a rapig és a magyar népdalokig sok minden elhangzik. Az a lényeg, hogy olyasmit találjak, ami érzelmileg mozgatja meg az embereket. A műfaji sajátosságok másodlagosak.”

Amire a legtöbben keresnek: Falusi Mariann autója

A legtöbben vélhetőleg arra a színes, kidekorált Bogárra gondolnak, amiről 2017-ben elég sok cikk született már, pedig Mariann régóta jár azzal a járgánnyal. Eredetileg sötétkék színben pompázott, de mikor a kocsi 10 éves lett, a barátai színes puzzle matricázással lepték meg. A szélvédő mögött pedig kis műfű és művirág van.

„Egy darabka természet… Vicces. Szerintem fontos, hogy az ember autója összetéveszthetetlen legyen” – mondta az autoszektor.hu-nak.

View this post on Instagram

imádom

A post shared by falusi mariann (@falusimariann) on

Amire a legtöbben keresnek: Falusi Mariann – Insta

Falusi Mariann nem a legaktívabb ember az Instagramon, de profilja neki is van. Ezen egyébként kevesebb, mint tíz fotót láthatnak az érdeklődők. Ez nem véletlen.

„Az embernek nem az lenne a dolga, hogy naponta a közösségi oldalakra kirakjon magáról nyolcmillió információt… Inkább az, hogy forduljunk befelé, és próbáljunk meg magunkkal foglalkozni, hogy tudjuk, hogy milyenek vagyunk. Ne próbáljunk egy visszajelzés alapján alkotott képnek megfelelni” – mondta a már említett Arckép műsorban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top