Sztárok

Charlize Theron a koronavírus miatt otthonukban bántalmazott nők védelmére kel

A járványügyi intézkedések egyik veszélye, hogy a bántalmazott nők összezárva maradnak erőszakos partnerükkel, és nincs hova menekülniük.

Charlize Theron  és alapítványa, az Africa Outreach Project bejelentette, hogy egymillió dollárral segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet, ezen belül félmillióval azokat a nőket, akiket a járvány miatt elrendelt karanténintézkedések alatt bántalmaznak otthonukban.

Charlize Theron a karantén alatt bántalmazott nőkön segítene. Forrás: Getty Images

Charlize Theron a karantén alatt bántalmazott nőkön segítene. Forrás: Getty Images

Az adományt az Egyesült Államokban és a Dél-afrikai Köztársaságban költik el a Together For Her (Együtt a nőkért) kezdeményezés keretében, az Oscar-díjas dél-afrikai színésznő két partnerszervezet közvetítésével további összegekkel támogatja a járvány áldozatait a világ más részein.

A kezdeményezés elindítói szerint a járványügyi intézkedések egyik veszélye, hogy a bántalmazott nők összezárva maradnak erőszakos férfipartnerükkel, más családtagjukkal, és a vesztegzár miatt nincs hova menekülniük. A Together For Her egyebek közt menedékhelyek, segítőszolgálatok felállításával védené meg a veszélyeztetett nőket és gyermekeket.

(MTI/AP/Reuters/EFE)

Más sztárok is hozzájárulnak valamilyen módon a koronavírus elleni küzdelemhez

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top