Sztárok

Gál Kristóf rendőrségi szóvivő kalandos élete is megérne egy sorozatot

Színészből lett nyomozó, majd rendőrségi szóvivő. Két gyerek édesapja, aki nem fél Belgát szavalni a YouTube-on. Gyakran csempész egy kis humort a munkájába, amit az emberek imádnak. Erre keresnek a legtöbben Gál Kristóffal kapcsolatban.

Szerintem az emberek egyetlen porcikája sem kívánja, hogy második évaddal visszatérjen az operatív törzs napi sorozata. Bár, ha voltak jó pillanatai az első szériának, akkor azok határozottan Gál Kristófnak, az ORFK szóvivőjének köszönhetjük. Nem is kell csodálkozni, hogy megugrott rá a keresések száma az elmúlt hetekben.

Amire a legtöbben keresnek: Gál Kristóf operatív törzs

Amikor a koronavírus miatt naponta kezdett sajtótájékoztatót tartani a kormány által felállított Operatív Törzs, azok is megismerhették Gál Kristóf, rendőrségi szóvivőt, akik eddig elhanyagolták a rendőrségi híreket. Gál egyfajta szórakoztató higgadtsággal moderálta a törzsi gyűléseket. Április 2-án például egy ajándékbolt, operatív törzs színezőt, kifestőt készített.  Az alkotás inspirálta a szóvivőt is, aki egy nappal később, a sajtótájékoztató végén, amikor felemelte a vaskos iratait, és kellemes hétvégét kívánt mindenkinek, megvillantotta a kifestett színezőt.  Mindezt rezzenéstelen arccal tette, amitől még viccesebb volt az egész jelenet.

 

„Nyilván otthon vannak az emberek, ezt sokan kreatívan használják fel. Ez a helyzet bebizonyítja, hogy az emberi fantázia kimeríthetetlen…”- mondta Novák Katalin Facebook-videójában Gál Kristóf, aki reagált arra, hogy a sajtótájékoztató végén direkt úgy szedte össze a lapjait, hogy ez a kép néhány másodpercre láthatóvá váljon.  „Fontos, hogy ne veszítsük el a humorérzékünket, akármekkora a baj. Mi, akik ott állunk, ugyanúgy emberek vagyunk, vesszük az adást, értjük a tréfát, olykor jól is esik.”

A következő nagy Gál Kristóf-pillanatra május 3-ig vártunk. Akkor arra a mémre reagálhatott, ami már egy ideje keringett a neten, vagyis, hogy mennyire nem várunk egy második évadot/hullámot sem a koronavírusból, sem a napi sajtótájékoztatókból. A szóvivő Anyák napja alkalmából köszöntette az anyukákat, nagymamákat, majd, így zárta a napi információdömpinget: „A sorozatfüggő követőink megnyugtatására tisztelettel tájékoztatom önöket, hogy főszereplőnket, országos tisztifőorvos asszonyt csak tegnap és ma kellett nélkülözniük. Holnaptól, ha úgy tetszik az operatív törzs új évadától, dr. Müller Cecília visszatér a képernyőkre.”

Természetesen a tisztifőorvos egy nappal később, valóban beintegetett a nappalikba.

 

Amire a legtöbben keresnek: Gál Kristóf színész, szinkron

Ha valaki még nem tudná: nem két Gál Kristófról beszélünk. Mielőtt rendőrnek állt, Gál Kristóf a színművészetin szerzett diplomát. Ezt követően Egerbe szerződött. „…hogy mi vezetett a színészet felé, azt nem tudom. Bár a megjelenésem nem ezt sugallja, gátlásos, visszahúzódó ember vagyok, tele félelmekkel; gondoltam már arra is, hogy talán azért mentem színésznek, mert ott muszáj ezeket a falakat lebontani, még ha csak egy két-három órás előadás erejéig is”– mondta még 2014-ben a Magyar Narancsnak. Ebben az interjúban beszélt arról is, hogy bár egyre jobb rendezők, egyre csodálatosabb darabokat hoztak létre, ő mégis azt kezdte érezni, hogy nem neki való ez a szakma. Bántotta, hogy amíg ő a színpadon áll, otthon akkor altatja a felesége a gyereküket.

„Azt is éreztem, hogy nem vagyok eléggé a magam ura… Kifogyott belőlem az adrenalin, ami ehhez kell, csak görcsök voltak helyette, és nem éreztem úgy, hogy meg akarom váltani a világot a színházon keresztül” – magyarázta Gál Kristóf, aki négy évig játszott Egerben.

Utolsó szerepében éppen egy nyomozót alakított, mielőtt 2007-ben kisétált a színpadról, és szakmát váltott.

Színészből lett nyomozó, majd rendőrségi szóvivő

Gál Kristóf és Szandtner Anna az AlkalMáté Trupp Fenyő Iván című előadásának próbáján a budapesti Jurányi Ház színháztermében (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Amire a legtöbben keresnek: Gál Kristóf rendőr

Gál Kristófból rendőr lett. 2008-tól már hivatásosként teljesített szolgálatot. Közel három évig volt gyilkossági nyomozó. „Egy jó nyomozó jó emberismerő is. Tudja, hogy kell hozzászólni egy gyanúsítotthoz, egy tanúhoz. Ebben segített, hogy korábban a különböző szerepek miatt különböző fejekkel kellett átgondolnom problémákat”– összegezte az Indexnek egy beszélgetésben a zsaru, aki aztán szóvivőként dolgozott tovább. Élvezi, hogy ebben a feladatban a két szakmája találkozik, de ezzel nem akarja azt mondani, hogy egy szóvivőnek színészkednie kell. „Azért nem baj, ha nem ijed meg egy kamera előtt, nem csak szakzsargonban tud fogalmazni, és esetleg volt már kapcsolata újságírókkal is.”

Amire a legtöbben keresnek: Gál Kristóf felesége

Egy nyolcgyermekes család második legidősebb gyermekeként nőtt fel a budai Várnegyed környékén. Vallásos nevelést kapott. Feleségét már akkor megismerte, amikor másodéves volt a főiskolán. „Egy évvel alattam járt bábszakra…Nagyon egyértelmű volt, hogy ő olyasfajta, akit én keresek. 2003-ban házasodtunk össze, két év udvarlás után. Az utolsó évét már úgy járta ki, hogy a feleségem volt. Az esküvő után pedig várandós lett a fiunkkal, Petivel. Viszonylag hamar, de szerettük is volna”– mondta Lovász Lászlónak a Lakástalkshow-ban, itt beszélt arról is, hogy a főiskolán Fenyő Ivánnak sikerült észhez térítenie, egy rosszabb időszakából.

Nem állítja, hogy mindig, minden tökéletes volt az életében. A nehezebb időszakot éppen úgy megosztotta már interjúkban, mint a boldogabb pillanatokat. „Azt hittem, hogy fel vagyok készülve az apaságra… Mire kapcsoltam, hogy talán máshová kellene helyeznem a hangsúlyokat, addigra már majdnem késő lett… Közben megszületett a második gyermekünk, Réka 2007-ben, de kezdtünk elhidegülni a feleségemmel. Annyira nagyon nem volt minden happy, mint az elején”– mesélte őszintén a magánéletéről. Végül sok apró dologból Gál azt kezdte érezni, hogy ha nem változtat, akkor egy megkeseredett színész lesz. Ekkor érkezett el az életébe a szakmai váltás is.  

Színészből lett nyomozó, majd rendőrségi szóvivő

Gál Kristóf az életét feldolgozó, az AlkalMáté Trupp Gál Kristóf című darabjának próbáján a budapesti Jurányi inkubátorházban (MTI Fotó: Kallos Bea)

„A feleségem mindenben támogatott. Látta, hogy nem vagyok jól”– ezután döntött úgy, hogy másik gyermekkori álmát próbálja ki: rendőr lesz. „Rendőrként az otthoni dolgokból, a gyerekek neveléséből sokkal több részt tudtam kivenni, egy rendszer került az életünkbe… De mégis úgy éreztük, hogy jó barátként egymás mellett élünk a feleségemmel. Ő ajánlatot kapott Kecskemétről, én is ott kezdhettem el dolgozni. Mindketten jól éreztük magunkat az új munkánkban, de az elhidegülés megmaradt.”  

2017-ben aztán szóvivői állást kapott Budapesten, még gyerekei és felesége Kecskeméten maradtak. Így kezdtek el helyére kerülni a magánéleti dolgok a férfi szerint. „Volt egy hétvége, a gyerekek hamar elaludtak, leültünk egy üveg borral, a nejemmel, akkor azt mondta, valamit szeretne mondani…Leültünk a gyömrői házunk lépcsőjére, és az érzéseit nagyon szépen összefoglalta…Őszinte, nagyon szép pillanat volt, amikor azt éreztem, hogy a feleségem újra kíváncsi rám. Mint a hülye kamaszgyerekek, újra egymásba szerettünk…Ez most egy család!”

Azt mondja, a gyerekeinek nem nagyon vannak emlékeik arról, hogy ő valaha színész volt. Magából a váltásból nem is éreztek semmit.

Amire a legtöbben keresnek: Gál Kristóf Instagram

Van Instagramja, de az 2018 óta nem frissült, ellenben az Police.hu Instáját mindenkinek ajánljuk. Pont úgy, mint a mentősök TikTok videóit!

Amire a legtöbben keresnek: Gál Kristóf kora

A netes információk szerint 1981-ben született, vagyis jövőre ünnepli a 40. születésnapját.

Amire a legtöbben keresnek: Gál Kristóf Belga

Egy ország imádta azt a videót a YouTube-on, amikor Gál Kristóf a Belga Rendőrmunka slágerét szavalata el a rendőrség YouTube csatornáján.

De azt láttátok már, amikor a szóvivő mesét olvasott?

A szóvivőkről jut eszünkbe!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top