nlc.hu
Sztárok

Meghalt Miksi Attila

52 évesen elhunyt Miksi Attila, a Győri Nemzeti Színház társulatának tagja

A Győri Nemzeti Színház Facebook-oldalán tette közzé a tragikus hírt, hogy életének 53. évében elhunyt a társulat művésze, Miksi Attila.
Miksi Attila - Fotó: Győri Nemzeti Színház Facebook

Miksi Attila a Győri Nemzeti Színház több darabjában is játszott, továbbá művészeti titkárként, ügyelőként és rendezőasszisztensként is tevékenykedett a társulatnál.

A Győri Nemzeti Színház egy fotóval búcsúzott művészétől, Miksi Attilától, aki 1967-ben született Békéscsabán. 1989-től a Szegedi Nemzeti Színháznál alkalmazták, majd 1992-ben a Győri Nemzeti Színház tagja lett. 3 évvel később a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának óraadó tanáraként is dolgozott Győrben.

Pályafutása alatt megkapta a Győr Kultúrájáért díjat, a Magyar Televíziók Országos Szemléjén a Magyar vándor című úti filmért a Közönség-díjat, a Nyugat-Magyarországi Kisfilmes Fesztiválon pedig a Töredék című alkotásért a Legjobb elsőrendezés-díjat – írja a Blikk a Győri Nemzeti Színház oldala alapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top