nlc.hu
Sztárok

Nagy Alexandra a magánéletéről mesél

Nagy Alexandra: „Ha úgy alakul, hogy nem lesz gyerekem, akkor sem keseredek el”

A Barátok közt színésznője a karantén ideje alatt teljesen átértékelte életét. A kezdeti nagy ijedelem után száműzte a régi dolgokat, és B tervet is kitalált, ha nem tudná folytatni a színjátszást. Alexandra az nlc-nek mesélt az elmúlt időszakról, a jövőjéről és a párválasztási nehézségekről.

Jó pár hétig nem forgattatok a Barátok köztben. Hogyan élted meg ezt az időszakot? Kivel voltál otthon?

Nem volt egyszerű az elmúlt időszak számomra. Az a típusú ember vagyok, aki nem szeret egyedül lenni. Folyton úton vagyok, és még a kocsiban is mindig felhívok valakit, mert nem szeretek egyedül ülni a dugóban. A kiskutyámmal egyik napról a másikra ragadtunk otthon, és bevallom én teljesen bepánikoltam. Reggelente néztem a plafont és nem volt kedvem felkelni, nem volt értelme a napomnak. Leálltak a forgatások, és otthon kellett lenni. Olyan gondoltok jártak a fejemben, hogy mi lesz ebből? Mi lesz holnap? Mit fogok csinálni?

Mi volt az, ami kizökkentett?

Ez napokig így ment nálam, aztán az egyik barátnőm felhívott, és más irányból világított rá a problémára. Biztatóak voltak a szavai és ezáltal én is kezdtem másképp látni a világot.

Mit mondott?

Azt, hogy nézzem meg a környezetemet, keressek lehetőségeket, amikkel elfoglalhatom magam. Mennyire igaza volt! Elkezdtem rendet tenni magam körül. Rájöttem, igazi felhalmozó típus voltam, tele volt a lakásom emlékekkel, kabalákkal, olyan dolgokkal, amelyek már feleslegesek. Elkezdtem átrendezni a lakásomat, és ezzel együtt az életemet is. A régi játékaimat és ruháimat kiselejteztem, és olyanoknak ajándékoztam, akiknek nagyobb szükségük van rá. Ez a tevékenységem sok mindenre ráébresztett magammal kapcsolatban. Elolvastam régi levelezéseimet, rájöttem, hogy igazi bocsánatkérő vagyok. Mindig magyarázkodom, és túl sokszor kérek bocsánatot az emberektől. Ezen változtatni kellett. A másik, amire rájöttem, hogy mindig olyan szerelmeim voltak, amelyek után úgy éreztem, belehalok a szakításba. Minden kapcsolatomat túldramatizáltam. Rájöttem, hogy nem szabad így gondolkodni, hiszen nem haltam bele, és nem is fogok a jövőben sem. Ezeket a dolgokat kezdtem el magamban rendbe tenni és úgy érzem, ma már másképp állok a világ felé.

Miben változtattál?

36 évesen érett meg bennem a gondolat, hogy én is szeretnék megállapodni. Lassan el tudnám képzelni, hogy legyen családom. Korábban sokszor nyilatkoztam azt, hogy lehet, nem is fogok szülni. Ez az érzés most megváltozott bennem, jó lenne, ha nemsokára édesanya lehetnék. Nagyon szeretem egyébként is a gyerekeket, még azon is elgondolkoztam, hogy pszichológiát kezdek el tanulni és gyerekeknek segítenék.

Nagy Alexandra a magánéletéről mesél

Nagy Alexa a 2019-es Story Gálán, a Szépművészeti Múzeumban (Fotó: Schumy Csaba)

Ez amolyan B terv?

Igen, mert eddig kizárólag a színjátszásra fókuszáltam, pedig nagyon foglalkoztatott a gyerekek lelki állapota. Rengeteg minden történik egy kisgyerekkel, amit ők nem tudnak, vagy nem is mernek elmondani. Sokakat bántanak az iskolában, és szorongást váltanak ki belőlük különféle helyzetek. Rengeteg könyvet olvasok, és én is alkalmazok pszichológiai módszereket bizonyos helyzetekben. Mindenkinek javasolnám, hogy menjen és járjon szakemberhez, mert nagyon sok mindenre rávilágítja az embert.

Te jársz pszichológushoz?

Igen. Az elmúlt másfél évben sikerült sok mindenre megtalálni a miérteket a beszélgetéseink alatt. Olyan dolgokra vezetett rá, amikre én nem is gondoltam. Pszichológushoz járni szerintem teljesen természetes, csak sokan nem élnek ezzel a lehetőséggel. Pedig a szakemberek azért szakemberek, hogy segítsenek egy-egy megrekedt élethelyzetben.

Van most párkapcsolatod?

Még nem találtam meg a páromat. De már megértem arra, hogy el tudok képzelni egy működő párkapcsolatot, ahol később családot alapítunk. A színjátszás teljes körű elfoglaltság, sokszor reggeltől estig forgatok és este, amikor hazaérek tanulnom kell a másnapi szövegemet. Nem túl párkapcsolatbarát.  És persze sok férfit taszít a rivaldafény, de ezt is tudni kell kezelni.

Megnézem
Összes kép (5)

Mi az ideálod?

Édesapám az ORFK-nál volt rendőrezredes. Kiskoromból arra emlékszem, hogy minden nap vasalt ingben, zakóban vagy egyenruhában ment dolgozni. Ez az én mintám: a klasszikus úriember. Az a baj, hogy az ilyen típusú férfiak sajnos kihalófélben vannak. Nekem pedig egy klasszikus férfira van szükségem. Legyen udvarias, ne beszéljen csúnyán, szépen bánjon az emberekkel, beszéljen több nyelvet és jártas legyen a világ dolgaiban. Olyan férfira vágyom, akinek tág a horizontja, akire felnézek és mindig tud nekem újat mondani.

Szívből kívánom, hogy nemsokára találkozz egy ilyen emberrel. Félsz attól, hogy esetleg kifutsz az időből a családalapítás terén?

Nem félek egyáltalán, anyukám is negyven évesen szült engem, és nagyon jó a kapcsolatunk. Nem vagyok elkésve semmiről. Ha úgy alakul, hogy nem lesz gyerekem, akkor sem fogok elkeseredni, de most nem gondolok erre. Pozitívan állok a világ elé, és nyitott vagyok most egy újra. Jelenleg viszont csak a kutyusom van az életemben, akit mindenhová viszek magammal.

Maxival, a kiskutyáddal voltak problémák korábban, ezek megoldódtak?

Igen, amikor kamaszodott, akkor nem volt szobatiszta és be akarta bizonyítani, hogy ő a főnök. Szakértők segítségével és rengeteg türelemmel viszont teljesen megváltozott. Összenőttünk, és most már tudja, hogy én vagyok az irányító nem ő.

Ha már a párkeresésnél tartunk, elégedett vagy a külsőddel?

Amikor egyedül voltam otthon a karanténban akkor magammal is meg kellett barátkoznom. Sikerült átlépnem bizonyos korlátokat, és büszkén mondom: egyedül is jól érezem magam, festettem, főztem, elfoglaltságokat kerestem. Megszerettem a hibáimat, és bár szeretnék dúsabb hajkoronát, szabályosabb fogsort, és hogy kevesebbet kelljen küzdenem a bőröm szépségéért, de összességében elégedett vagyok. Szerencsés a genetikám, rendben vagyok az alakommal.

Edzésre is jársz?

Nagyon szeretem a bokszot, abban találtam meg önmagamat. Sajnos mostanában nem volt lehetőségem edzésekre járni, ezért inkább otthon edzettem. Futni rendszeresen jártam. Az otthonlét alatt viszont nem, akkor inkább felüléseket, guggolásokat csináltam, hogy formában tartsam a testem. Alapgyakorlatokat végeztem, amelyek jól is estek.

Nagy Alexandra a magánéletéről mesél

Nagy Alexa (Fotó: RTL Klub/Sárosi Zoltán)

Mennyire figyelsz az étkezésedre?

Fontos lenne, hogy figyeljek, de sokszor elcsábulok. Sok mindenre vagyok allergiás. Laktózmentesen, gluténmentesen és tojásmentesen kellene étkezzek, ám ez nem mindig sikerül. Bevallom, a mindentől mentes dolgok nem igazán ízlenek. Szeretem a párizsi zsemlét, el tudnék rajta élni, de kerülnöm kell a kenyér fogyasztást is. Vannak olyan napok, amikor nem tudok ellenállni egy finom croissant-nak, pedig kellene. Zöldségeket fogyaszthatok, de azokat nem kedvelem. Görgényi Fruzsi kolléganőm és barátnőm mindig próbálja megszerettetni velem a zöldeket, ám nem sok sikerrel. Szeretem a tengeri herkentyűket és a halakat, a csirkehússal pedig hadilábon állok.

Akkor alapjába véve most elégedett vagy az életeddel. Sikeresnek érzed magad?

A sikerhez három dolog kell: lehetőség, hit és erő, hogy kivitelezzük. 2019-ben rengeteg lehetőségem volt, és nem voltam elég erős hozzá, hogy mindent megcsináljak és végigvigyek. A járványokkal és a pánikommal együtt azonban ebben az évben sokkal jobban érzem magam. Visszaszállt a magamba vetett hitem, és úgy érzem, a 2020-as év jót hoz majd nekem. 

Mi lesz a nyári rendszeres világ körüli utazásaiddal?

Kétféle ember lesz szerintem idén, aki utazni fog, mert csábítják a kedvezmények és beindítják a turizmust, és az, aki inkább az ország határain belül keres kikapcsolódást. Szerintem most én is az utóbbit választom. Hálás vagyok, hogy eddig rengeteg mesés helyen jártam, de most maradnak az emlékek. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem gondolom meg magam augusztusban. Amúgy is szeretem a spontán programokat. Lehet, hogy akkor más lesz a helyzet és valamerre mégis elindulok. Meglátjuk, mit hoz a nyár.

Nagy Alexandra jól érzi magát a bőrében: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top