nlc.hu
Sztárok

Meghalt Benedek Tibor

Meghalt Benedek Tibor

Benedek Tibor hosszan tartó betegség után hunyt el.

Benedek Tibor 48 évesen, hosszan tartó betegség után hunyt el. A sportoló küzdött a kór ellen, de a szervezete feladta a harcot. A hírt a vlv.hu jelentette be.

“Elment a világ egyik legnagyobb játékosa, a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, a magyar válogatottat világbajnoki címre vezető volt szövetségi kapitány. Súlyos betegséggel küzdött, 2020. június 18-án ragadta el a halál. Júliusban lett volna 48 éves” – olvasható a közleményben.

Egykori klubja, az UVSE a következőket írja:

,,Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó legenda. Családja, csapattársai, az egész vízilabda társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyva maga után.
Részvétnyilvánításaikat nyilvános felületeken tisztelettel fogadjuk. Családja kérésére kérjük mind a közvéleményt, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben e nehéz időszak játékszabályait.”

Benedek Tibor hetekkel ezelőtt jelentette be, hogy végleg visszavonul a vízilabdától, edzősködni sem fog. A hír mindenkit meglepett, bár a sportoló nem árult el részleteket. Ekkor már sokan sejtették, hogy valami más probléma állhat a bejelentés hátterében, ám a legszörnyűbb rémálmunkban nem gondoltunk arra, hogy Benedek Tibor súlyos betegségben szenved.

Pár hónappal ezelőtt posztolt egy fotót a felesége, Epres Panni, amin látszott, hogy az egykori vízilabdázó nagyon lefogyott, de senki sem sejtette, hogy miért. Minden bizonnyal a betegség jelei voltak ezek.

benedek tibor

Benedek Tibor (Fotó: Smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top