nlc.hu
Sztárok

Barta Sylvia házassága és gyerekei

Barta Sylvia talpig bőrszerkóban ismerte meg a férjét

Motoros bőrszerelésben gurult be egy rendezvényre 20 évvel ezelőtt Barta Sylvia, itt ismerte meg későbbi férjét. A műsorvezető a 2000-es évek közepén azért hagyott fel a tévézéssel, hogy anyaként teljesedjen ki, most pedig már két kamasz lány anyukája.

Barta Sylvia élete sokakat érdekel, a TV2 időjósával kapcsolatban a következő kereséseket indították a Google használók a legtöbbet.

Amire a legtöbben keresnek: …

Nem hibáztunk, amikor három pontot raktunk. Ugyanis a Google adatai szerint, legalább öt különböző módon pötyögik be az emberek az időjós nevét. Találtunk: Barta Szilviát, Bartha Szilviát, Bartha Sylviát és Bartha Szylviát is. A helyes azonban ez: Barta Sylvia.

Amire a legtöbben keresnek: Barta Sylvia autoimmun

Sylvia 2019-ben mesélt arról, hogyan harcol az arthritis autoimmun betegség ellen. A reumatoid artritis egy autoimmun betegség. Kialakulásában szerepe van a genetikai hajlamnak, ahogyan több környezeti és életmódbeli tényezőnek is. Az immunrendszer az ízületekben változó intenzitású gyulladást tart fenn, ekkor ízületi folyadék többlet keletkezik, és a kóros szövetszaporulat alakult ki, ezek okozzák az ízületi duzzanatot. Leginkább érintett testrész a kéz és láb kisízületei, de előfordul a csukló, térd, boka ízületekben is. A betegség következtében a műsorvezető volt, hogy járni is alig tudott. Sylvia számára az írás is keservesen ment, nemhogy a sport, ami mindig is az élete része volt. Nehéz, hosszadalmas gyógyulási időszak várt rá, ám, ahogyan a Mokkában fogalmazott, a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően, sokat javult az állapota. És alig várta a lehetőséget, hogy újra mozogni tudjon, ekkor szeretett bele a zumbába is.

Amire a legtöbben keresnek: Barta Sylvia koronavírus

Idén április 2-án érkezett a hír, hogy a TV2 műsorvezetője is elkapta a koronavírust. Barta szervezete nagyon legyengült, tesztje pozitív lett. „Ízületi fájdalmaim voltak és lázam, eleinte azt hittem, megfázás vagy influenza. Nem voltam külföldön, nem járok nagy társaságba, egészségesen élünk a családommal. A háziorvos elvégeztette a tesztet, és az pozitív lett”– mondta akkor Sylvia, akin az antibiotikum-kúra sem segített. Közel négy hétig volt rémes állapotban a tüdejét is elérte a vírus. Végül öt hét után kezdett jobban lenni, ám hiába szeparálta el magát a családjától, kiderült, hogy a férje és a lányai is megfertőződtek. Ők tünet nélkül megúszták, Sylvia, akinek az immunrendszere gyengébb az átlagnál, május közepén tudott visszatérni a képernyőre.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sajnos a hír igaz! Bár autoimmun betegként évek óta nagyobb elővigyázatossággal élem az életem, mégis elért a Koronavírus! Eddig nem volt még erőm hírt adni magamról, mert küzdök a betegséggel. Most azonban annyi szeretettel teli, aggódó üzenetet kapok, hogy már nem vagyok képes egyenként válaszolni, ezért itt szeretném megköszönni a sok figyelmességet és segítséget amit felajánlottatok! Sokan kérdeztétek, hogy hogyan kezdődött, milyen tüneteim voltak, vannak? Három hete egy este köhécselés és szokatlan krákogás mellett éreztem, hogy valami bujkál bennem. Még aznap éjjel belázasodtam és iszonyatos izom és ízületi fájdalmak gyötörtek ami miatt aludni sem tudtam. Másnap reggel - szabálykövető emberként azonnal jeleztem a munkahelyem felé, hogy bár én vagyok beosztva, nem tudok dolgozni! Rögtön a következő dolgom az volt, hogy jelezzem állapotomat a háziorvosomnak, akinek a tanácsára az első pillanattól kezdve önkéntes karanténba vonultam. Lázzal, gyengeséggel, fájdalmakkal és állandó hidegrázással feküdtem napokig! Ezek után azt vettem észre magamon, hogy eltűntek a szagok és ízek, semmit sem érzek! Mivel az állapotom hullámzó volt visszatérő lázzal, ezért kérték orvosaim a koronavírus teszt elvégzését. A mintavételt az @omszmentok Országos Mentő Szolgálat végezte. Közben egyre jobban köhögtem, égett a mellkasom és újra belázasodtam! Néhány nap elteltével megérkezett a hír, hogy a koronavírus teszt eredménye pozitív! Nagyon nehéz volt a két kislányomnak elmondani, hogy egy bizonytalan kimenetű, ismeretlen betegséggel küzd az anyukájuk. A bejáratnál van az összekészített kórházi csomagom, hogy ha SOS menni kell...😔 Hálás vagyok a rám figyelő orvosoknak, hogy ebben a kiszolgáltatottságban is biztonságban érzem magam! Kövessétek a hatóságok utasításait, maradjatok otthon, hogy elkerüljétek ezt a borzalmat! Az erőmből most ennyire futotta, ahogy jobban leszek újra jelentkezem! Drukkoljatok nekem! #covid #koronavírus #tünetek #betegenotthon #maradjotthon #tartsdbeaszabályokat #mosskezetsűrűn #fertőtleníts #szedjelvitamint #erősítsdazimmunrendszered #vigyázzszeretteidre

Barta Sylvia (@bartasylvia_hivatalos) által megosztott bejegyzés,

Amire a legtöbben keresnek: Barta Sylvia TV2

Karrierje nem a TV2-nél kezdődött, hanem a százhalombattai televíziónál, innen került a Nap TV-hez, ahol szerkesztő-riporteri feladatokat látott el. Majd a kereskedelmi tévék indulásával ő lett a TV2 első, női időjárás-jelentője. 2001-ben aztán átszerződött a konkurens RTL-hez, ahol a sztárok életével foglalkozó Találkozások magazinműsor háziasszonya lett. Innen vonult el egy hosszabb szünetre 2004-ben az egészsége érdekében. Barta 2018-ban tért vissza a TV2-be. Az eltelt évek alatt dolgozott aerobikedzőként, zumbaoktatóként, foglalkozott egészséges és sérült fiatalokkal.

Barta Sylvia

Barta Sylvia a Mokkában (Fotó: TV2)

Amire a legtöbben keresnek: Barta Sylvia férje

A TV2 időjárás-jelentője még 2000-ben ismert meg egy rendezvényen Kolossváry Ádámot. „Motorral mentem a rendezvényre, ahol mindenki elegáns koktélruhát viselt, én pedig motoros szerelésben voltam. Kicsit kívülállóként éreztem magam, de hamar találtam társaságot, köztük a későbbi férjemet, aki rettentő jó benyomást tett rám”– mondta korábban egy tévéműsorban Sylvia, aki két évvel később feleségül ment a férfihoz. Ahogyan egy hetilapnak egy évvel ezelőtt fogalmazott, nagyon kiegyensúlyozott az életük, és az, hogy jól érzi magát a bőrében annak köszönhető, hogy a legjobb emberrel kötötte össze az életét. Sylvia arról is beszélt, hogy bár többször volt szerelmes, amikor Ádámmal találkozott, akkor jött rá, milyen az igazi szerelem.  

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hetek óta nem adtam hírt magamról, aminek az volt az oka, hogy a sorozatos visszaesések miatt már elhinni sem mertem, hogy jobban vagyok nemhogy elkiabálni! Most viszont azzal az öröm hírrel jelentkezem, hogy túl vagyok a Koronavírus elleni küzdelmem nehezén! Napról napra jobban vagyok, GYÓGYULOK! Nagyon hálás vagyok a sok aggódó, bíztató üzenetért! A felém áradó szeretet adott erőt a nehéz pillanatokban. Igen, a szeretet mindent legyőz! A férjem, Ádám a kezdetektől fogva ápolt! Ő nem félt az ismeretlen vírustól, engem féltett...éjjelente mérte a lázam és figyelte a lélegzetem, napközben pedig gondoskodott a családról és biztosította a pihenésem. Ő végig hitt a gyógyulásomban és bíztatott amikor elkeseredtem! Márpedig ilyen többször is előfordult. A gondolat, hogy mi lesz a lányaimmal ha az édesapjuk is megbetegszik nagyon megviselt. De “jó tett helyébe jót várj”, a családomban mindenki tünetmentesen esett át a vírusfertőzésen és vált immúnissá! Mindenki gondol az elmúlásra, halálra...a világjárvány kapcsán talán azok is akik eddig nem tették! Én végig azért imádkoztam, hogy csak kórházba ne kerüljek! Egy koronavírusos beteg ugyanis - ha elviszi a mentő nem tudhatja, hogy valaha viszontláthatja-e a családját vagy örökre búcsúzik? A Covid-19 betegeket senki sem látogathatja, kiszolgáltatottan, magányosan kell leküzdeniük a betegséget! Az orvosok és ápolók szívüket, lelküket kiteszik a rászorulókért, de a szeretteink nélkül nehezebb a gyógyulás! Akit legyőz a gyilkos kór egyedül, hozzátartozók nélkül távozik és temetik el...felfoghatatlanul embertelen és szívszorító. A koronavírusos, fertőző betegek kirekesztettek el kell különíteni őket! Én a nagyszerű orvosaim segítségén, a gyógyszeres kezelésen túl a családom közelségének és a sok szeretetnek köszönhetem a gyógyulásom! Hálás vagyok mindenkinek aki gondolt rám! Most már derűlátó vagyok és boldog, mert egy örömteli időszak következik az életemben! A felépülés és teljes gyógyulás vár rám... és az ÉLET! Felelősséggel tartozunk egymásért! Erősítsd az immunrendszered és maradj otthon! Maradj egészséges! #covid_19 #koronavírus #világjárvány #maradjotthon #együttsikerül #acsaládalegfontosabb

Barta Sylvia (@bartasylvia_hivatalos) által megosztott bejegyzés,

„A férjem igazán szeret, nem gúzsba kötve, magának bekebelezve. Talán azért sem fáradt el a kapcsolatunk, mert idősebb nálam, és egy kicsit tapasztaltabban nyúlt a házasságunkhoz, ami neki már a harmadik” – mondta akkor Barta Sylvia.

Pedig fájdalomból kijutott bőven a házasságuk elején. 2004-ben a tévés többször is elvetélt, és ekkor döntött úgy, hogy feladja a karrierjét. Később a Fem3 csatorna egyik műsorában azt mondta, hogy nem volt min gondolkodnia, mivel férjével együtt nagyon szerettek volna gyereket, ezért tudta: stresszmentes életre van szüksége. Nem sokkal később megszületett első gyereke Zsófia, majd 2006-ban a második lánya, Dorka.

Amire a legtöbben keresnek: Barta Sylvia gyerekei

Amikor 2018-ban visszatért a képernyőre, és ismét a TV2 képernyőjén informálja a nézőket az időjárásról, lányai először látták a tévében. Amikor felhívták a megkereséssel, Sylvia a férjével osztotta meg a hírt először, majd a lányainak is elmondta az új, visszatérő lehetőséget. „…A lányaim 12-14 évesek, felnőttként lehet velük beszélgetni. Azt mondták, hogy ez egy kihívás, olyan lehetőség, amit nem szabad elhalasztani. Szerintük ez nekem jó, és onnantól kezdve nekik is az. Szerintük kötelességem elvállalni. Igazából engem még nem is láttak képernyőn”– mondta a visszatérése idején a Fem3 reggeli műsorában.

Sylvia nagy motoros, ám nem szeretné, ha lányai is követnék a példáját. „…szerintem egyre nagyobb veszély fenyegeti a motorosakat, más ma közlekedni, mint mondjuk az okostelefonok előtt. Így két lányok anyukájaként már máshogyan látom. Már én is ritkábban ülök motorra”– mondta.

Barta Sylvia gyerekei

Barta Sylvia gyerekei (Fotó: Rozmanitz Gábor)

Amire a legtöbben keresnek: Barta Sylvia ruhái

Barta Sylvia ruhatára sokan kíváncsiak. Ez azt jelenti, hogy nagyon jól választják meg számára, hogy miben jelentse be nekünk a 10 napig tartó esőt, vagy a 40 fokos kánikulát. Összeszedtük a kedvenc szettjeinket tőle!

Barta Sylvia talpig bőrben ismerte meg a férjét
Megnézem
Összes kép (4)

Amire a legtöbben keresnek: Barta Sylvia kora

Egy nő kora, mindig nagyon érdekli az emberek. Barta Sylvia 1970. január 26-án született Ózdon, vagyis idén ünnepelte az ötvenedik születésnapját.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top