Sztárok

626 millió forintot fizethet a Geoffrey Rush-t zaklatással megvádoló újság

Rágalmazás miatt pert indított egy őt zaklatással vádoló ausztrál újság ellen Geoffrey Rush színész, aki most nagyot nyert.

A színész a Nationwide News kiadó ellen adott be keresetet azért, mert az ausztrál Daily Telegraph hasábjain azt írták róla, hogy helytelenül, zaklató módon viselkedett színpadi partnerével, Eryn Jean Norvill színésznővel, akivel a Lear király című darabban játszottak együtt. Mivel a bíróság szerint a vádakat nem sikerült bizonyítani, a per Geoffrey Rush győzelmével zárult – írja a 24.hu.

Geoffrey Rush tavaly decemberben a Marrákesi Nemzetközi Filmfesztiválon (fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

Geoffrey Rush tavaly decemberben a Marrákesi Nemzetközi Filmfesztiválon (fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

A kiadó az ítélet ellen fellebbezett, de a bíróság ezt most elutasította. A bíróság azért állapított meg ilyen magas (2,9 millió ausztrál dollár, azaz 626 millió forint) sérelmi díjat, mert az akkor megjelentetett állítások súlyos károkat okoztak a színész reputációjában. A 2,9 millió ausztrál dollárból 850 ezer jár a hírnevén okozott kárért, egymillió az elmaradt bevételei miatt, 919 ezer a jövőbeni veszteségekért és 43 ezer dollár jár a kamatokra.

Izgalmas kártérítési ügyek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top