Sztárok
Szponzorált tartalom

Lupa Drive-in: autósmozi Budapest tengerpartján (x)

A 60-as évek amerikai autósmozijainak fénykorát igyekszik megidézni június 4-től a Lupa Drive-in Autósmozi, Budapest tengerpartjának főparkolójában.

Majd’ 90 évre tekint vissza az autósmozi intézménye, aminek az ötlete egy amerikai úriembertől származott, aki 1933-ban, New Jersey államban nyitotta meg az első olyan mozit, ahol autóból nézhették a filmeket a látogatók. Az első egy két évtized működése alatt azonban nem aratott osztatlan sikert, miután nem tudták tökéletesen megoldani, hogy a filmeket hallani is lehessen.

Lupa Drive-in: autósmozi Budapest tengerpartján (x)

Az 50-es évek elején azonban már a kocsikba szerelt hangszórók közvetítették a hangot és olyannyira elterjedt az autósmozi műfaja, hogy az évtized végére majd’ 5000 mozi volt szerte Amerikában. Az autósmozik a 60-as években élték fénykorukat, majd az otthoni elektronikus eszközök, a videók vagy a színes tévék megjelenésével folyamatosan csökkent a jelentőségük.

És egy nagy ugrással azonban elérkeztünk 2020-hoz, amikor egy világjárvány újraélesztette az autósmozi intézményét és hol is lehetne ideálisabb környezet ehhez Magyarországon, mint Budapest tengerpartján, ami alapvetően egy új minőséget hozott a hazai „beachkultúrában”, de a már a sokszínű kínálat – a vízparti és vízisportok, a változatos büfék, éttermek és koktélbárok vagy a családi partszakasz számos izgalmas aktivitással – mellett szervesen megfér egy hangulatos autósmozi is.

Lupa Drive-in: autósmozi Budapest tengerpartján (x)

A Lupa Drive-in Autósmozi a műfaj 60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik megidézni. Az egyéb, hasonló autósmoziktól eltérően, itt egy 60 m2-es valódi filmvászonra vetítve, természetes környezetben, egy hatalmas szabad placcon élvezheti a nézőközönség a hazai és nemzetközi sikerfilmeket és a filmklasszikusokat.

Lupa Drive-in: autósmozi Budapest tengerpartján (x)

A Lupa-tó főparkolójában sötétedéskor, pontosabban 21 órakor kezdődnek a vetítések, persze már korábban is érdemes a helyszínre kilátogatni, hiszen minden este 19-órától ingyenes a belépés a Lupa Beach-re, ahol a film előtt alkalmunk nyílik a vízparti büfék és bárok között korzózni egyet a sétányon vagy akár beülhetünk egy hangulatos vacsorára is. Az aktuális program a https://www.facebook.com/lupaautosmozi/ oldalon található.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top