nlc.hu
Sztárok

Ilyen volt Dolly és Szikora Robi fiatalon

A fiatal Dolly és Szikora Robi szinte felismerhetetlen ezen a régi fotón

Dolly a ‘80-as évek aranytorkú énekesnője, aki olyan rock’n’rollt rendezett a színpadon, hogy a közönség egy emberként őrült meg érte.

Dolly mára már legenda, mindenki tudja a ma élő generációkból, hogy ki ő, és milyen zenét játszik a Dolly Roll. Bizony, a mai napig zenélnek, koncerteznek, persze már nem az eredeti felállásban. Dolly eredeti neve Penczi Mária, és már négyéves korában kezdett énekelni, úgyhogy nyugodtan mondhatjuk, hogy az egész élete a zene jegyében telt. Amikor 19 éves lett, a Hungária együttes Eltakarod a napot című számában már énekelt, de csak 12 év múlva, 1980-ban csatlakozott az együtteshez, a Hungária feloszlása után pedig, ‘83-ban megalapították zenésztársaival (Flipper Öcsi, Novai Gábor, Kékes Zoltán, Fekete Gyula és Zsoldos Gábor) a Dolly Roll együttest.

A Dolly Roll első lemeze a Vakáció máig olyan album, amiről kívülről fújjuk a számokat. A magyar rock’n’roll és rockabilly királynőjének is nevezik Dollyt, amit nem is csodálunk, hiszen ő az egyedüli olyan magyar énekesnő, aki együttesével közel 100 ezer fizető néző előtt koncertezett az ország legnagyobb stadionjában 1995-ben.

Szikora és Dolly felismerhetetlenek a régi fotón

Dolly régen és mostanában (Kép: Smagpix)

Nemcsak a hangja, de egyedi öltözködési stílusa miatt is különleges Dolly, amiről így beszélt egy interjúban: „Ami a külsőmet illeti, már gyerekként is mindig kitűntem egyedi, édesanyám által varrt ruháimmal. Még a boltokban kapható egyen kosztümöket is átalakítottuk. Ez azóta is így van. Ma is minden vásárolt ruhát gyöngyökkel, kövekkel, láncokkal dobok fel. (…) Profi sminkesektől megtanultam mindent, ami a tökéletes megjelenéshez szükséges. Már a „dollyságom” előtt is törekedtem arra, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból. Lehet, hogy vicces, de a kertbe sem megyek ki rendetlenül.”

Szikora Robi és Dolly még a Hungáriában zenéltek együtt, és a jó kapcsolat megmaradt köztük, annyira, hogy 2013-ban is összeálltak egy fellépés erejéig. A régi fotón olyan fiatalok, hogy szinte felismerhetetlenek rajta:

Dolly és SZikora dögös volt régen

Dolly és Szikora Robi látható a régi képen (Kép: Smagpix)

Nézz meg még több képet Dollyról és a Dolly Rollról!

Dolly és Szikora bájos fiatal képe
Megnézem
Összes kép (6)

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top