Sztárok

Lovaggá ütötték Moore kapitányt, az egészségügyért sétáló veteránt

A százéves bácsi a britek kedvence és a koronavírus nemzeti hőse, még szép, hogy lovagi címet kapott Erzsébettől.

Erzsébet királynő lovaggá ütötte Tom Moore kapitányt, aki százéves korára 32 millió fontot gyűjtött össze az egészségügyi rendszer megsegítésére, csak azzal, hogy kertjében sétált – írja a 444.hu. Ezt írtuk róla még májusban:

“Tom Moore százados vagyok, 99 éves (azóta betöltötte a százat – a szerk.), és azért gyalogolok, hogy adományt gyűjtsek a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnak, a nemzet hőseinknek” –írta még április elején a Twitteren. Akciójával pedig 39 millió fontot(!) sikerült gyűjtenie az orvosoknak és az áplóknak. A britek pedig egyszerűen imádják őt, és országos kampány indult azért, hogy a háborús veteránt kitüntesse a királynő. A 100 éves Tom Moore a kertjében sétált a karantén alatt, összesen 100 kört, vagyis közel 3 kilométert tett meg. 

Fotó: Chris Jackson / POOL / AFP

Fotó: Chris Jackson / POOL / AFP

Akciója annyira sikeres volt, hogy Vilmos herceg is beszállt az adományozók közé, ráadásul sétájával egy 40 éves Guinness-rekordot is megdöntött – emlékeztet a 444. Ezek után most II. Erzsébet lovaggá ütötte őt a windsori kastélyban, ami az uralkodó első nyilvános szereplése volt a koronavírus-járvány kirobbanása óta. 

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top