nlc.hu
Sztárok

Pásztor Erzsin nem fog az idő

Mindenki Janka nénije akkor és most: ennyit változott Pásztor Erzsi

Pásztor Erzsit a legtöbben a Szomszédok Janka nénijeként ismerik, ami a legismertebb szerepe lett. Szemügyre vettük mennyit változott az évek az a 84 éves színésznő.

Pásztor Erzsi nevéhez rengeteg felejthetetlen színpadi és filmes alakítás fűződik, például ő játszotta a Veri az ördög a feleségét című film főszerepét, amelyért megkapta a Filmszemle legjobb női alakításáért járó díját.

Pásztor Erzsi mindenki Janka nénije

1984. február 15. Pásztor Erzsi (Rose Kirk) jelenete Tom Topor A bolond címû játékának próbáján. A színmûvet február 17-én mutatja be a Madách Színház Szirtes Tamás rendezésében.
MTI Fotó: Ilovszky Béla

A Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő, érdemes művész, a Turay Ida Színház örökös tagja a Szomszédoknak köszönheti máig töretlen népszerűségét, amiről korábban így nyilatkozott: 

“Azok a kollégáim, akik úgy érzik, hogy ők már kinőtték a Szomszédokat – vannak ilyenek, de nem akarom megnevezni őket –, sokszor megkérdezik tőlem, hogy miért vállalok ilyeneket, és ezen én mindig csodálkozom. Az ember nem felejti el azt, hogy annak köszönheti a népszerűségét és az ismertségét. A színházban hiába lépek fel folyton telt házak előtt, akkor sem ugyanaz. Egyszerűen nem látnak annyian. Ha ennyi év után az emberek még mindig emlékeznek Jankára, az azt jelenti, hogy ez jó volt, nem?”

Pásztor Erzsi 2007-ben

Pásztor Erzsi 2007-ben. A színésznő gyakorlatilag semmit sem változott. Fotó: Csibi Szilvia/smagpix

Bár a betegségek nem kerülték el, szerencsére ennek már nyoma sincs. 2018-ban derült ki, hogy a 83 éves Pásztor Erzsi súlyos beteg, de a legendás színésznő akkor semmit sem árult el a betegségéről. Először a Rákgyógyítás nevű ingyenes magazinnak adott interjút, akkor árulta el, hogy végbélrákja volt.

Pásztor Erzsi 84 éves

Pásztor Erzsi remek formában van. A fotó 2019 év végén készült a színésznőről. Fotó: smagpix/Birton Szabolcs.

“Nem titkoltam a betegségemet, csak úgy gondoltam, rám tartozik. (…) Rábeszéltek, hátha használhatok valakinek azzal, ha elmesélem, mi történt velem. Amikor a kezelésekre jártam, a világon senkivel nem beszéltem róla, úgy éreztem, nem akarok ezen rágódni” – vallotta be Pásztor Erzsi.

A 84 éves színésznő pedig a mai napig ugyanolyan lendülettel dolgozik, mint évekkel ezelőtt, sőt, a humora is a régi maradt, nemrég a Való Világ 10. promotálta egy zseniális videóval.

Olvass még többet Pásztor Erzsiről az nlc.-n:

(Nyitó kép: smagpix/Vörös Szilárd)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top