nlc.hu
Sztárok

Kepes Andrásnak jól áll a kor

72 éves Kepes András, akinek piszok jól áll az öregedés

Bármennyire is hihetetlen, Kepes András idén 72. születésnapját ünnepli.

Kepes András a hazai közgondolkodás egyik meghatározó alakja, előadásai rendre telt ház előtt zajlanak. Már 17 évesen írt újságcikket, kijárta MÚOSZ újságíró-iskoláját, első diplomáját pedig az ELTE-n szerezte. Folytatott tanulmányokat az Egyesült Államokban a Syracuse-i Egyetemen és a Stanfordon is. 2004-ben szerezte meg doktori és 2012-ben habilitált doktori fokozatát a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Kepes András fiatalon

Kepes András 2009-ben. (Fotó: Gabriella Steindl /smagpix)

Nagyon népszerű volt annak idején az Apropó című műsora, mint ahogy a Desszert is, aztán Kepes 1998-ban egy súlyos betegség miatt néhány évre felhagyott a televíziózással, és visszavonult a rendszeres szerepléstől. Ekkor kapott új lendületet írói munkássága.

Kepes András örökfiatal

Kepes András magyar író, újságíró, televíziós műsorkészítő, egyetemi tanár. Istenek és emberek könyvbemutató. (Fotó: Tamás Korponai/smagpix)

A 72 éves író, újságíró, tanár, műsorvezető háromszor nősült, hat gyermeke van, harmadik feleségét, Dettai Mária színésznőt régi barátján, Vámos Miklóson keresztül ismerte meg.

A színésznőt lenyűgözte az író személyes kisugárzása. „Eszembe sem jutott, hogy huszonöt év van közöttünk. Ő amúgy is kortalan.”

Ezzel egyetértünk, hiszen bármennyire is hihetetlen, Kepes András idén ünnepli 72. születésnapját.

Olvass még Kepes Andrásról itt, az nlc.-n:

(Nyitó kép: smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top