nlc.hu
Sztárok

A Kaláka zenekar Kossuth-díja

Kossuth-díjat kapott Gryllus Dániel zenekara, így vélekedik a kitüntetésről a Kaláka 70 éves zenésze

Újra megkapta az elismerést az együttes.

Húsz év után ismét megosztott Kossuth-díjat kapott a Kaláka együttesírja a Blikk. Gryllus Dániel előadóművész szerint a zenekar tavalyi, 50 éves jubileuma is közrejátszott abban, hogy ismét ilyen komoly állami elismeréssel jutalmazták a Kalákát.

Kaláka zenekar

Ismét állami kitüntetésben részesültek a Kaláka együttes tagjai – Fotó: MTI/Kovács Attila

A Kaláka 50 alkalmából csak a felnőtteknek szóló koncertből százat tartottunk, és hét határunk mindkét oldalán muzsikáltunk. Szinte végig úton voltunk, még dél-amerikai magyaroknak is zenéltünk, de közben Békabúcsúztató címmel lemezt is kiadtunk. A második Kossuth-díjunkban az is benne van, hogy a 2000 óta eltelt időszakban jelentettük meg Hangzó Helikon-sorozatunkat Arany János, József Attila, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc, Kányádi Sándor és Kiss Anna verseinek megzenésített változataival” – mesélte a 70 éves zenész, aki arról is vallott, hogyan lehet egy zenekart 51 éven át egyben tartani.

Elmondása szerint jól tudja a dolgokat egyensúlyban tartani, ami – úgy véli – a vállalkozásairól is elmondható: Kaláka Fesztivált és Gryllus Kiadót is csinált.

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top