nlc.hu
Sztárok

Gáspár Zsolti vegetáriánus

Ezért nem eszik húst Gáspár Zsolti

Gáspár Zsolti megrögzött húsevő volt, habzsolta a jobbnál jobb húsételeket. A belsőségeket is szívesen fogyasztotta, amit végül az egészsége bánt.

Évek óta vegetáriánus Gáspár Zsolti. Gáspár Győző öccse korábban elég szélsőségesen étkezett, juhászként hozzájutott a birkához és a bárányhoz is, de belsőségeket is gyakran fogyasztott. Végül súlyos következményei lettek annak, hogy mindent megevett.

„Öt és fél éve teljesen megborult az étkezés a családunkban. A gyerkőcök csak csirkét esznek, én pedig teljes mértékben vegetáriánus lettem. Nem eszek se halat, se felvágottat, csak sajtot és tésztát, utóbbi viszont meg is látszik rajtam, mert olyan vagyok, mint Gombóc Artúr” – mondta a három gyermekes apuka a Borsnak.

gáspár zsolti

Gáspár Zsolti (Fotó: Smagpictures.com / László Szabolcs)

Gáspár Zsoltiról nehezen hiszik el, hogy vegetáriánus, és valószínűleg azt is kevesen tudják, hogy egy komoly megbetegedés miatt lett az.

„Pár évvel ezelőtt hat napra intenzív osztályra kerültem. Besárgultam és begyulladt a hasnyálmirigyem. Fáradékony voltam, semmi erőm nem volt, nem bírtam rendesen menni és fogni, a cipőmet sem tudtam bekötni, ráadásul még köszvényes is lettem. Kiderült, az egész szervezetem gyulladásban van, mert annyi belsőséget ettem, hogy már nem bírta feldolgozni a szervezetem” – magyarázta Gáspár Zsolti, akinek orvosai húsmentes étrendet javasoltak. Először úgy tervezte, hogy 90 napra át áll a zöldség-, sajt és tojásfogyasztásra, de annyira jól sikerült a diéta, hogy már évek óta nem eszik húst.

Zsolti annyira nagy vega lett, hogy már az állatokat sem hajlandó levágni. Mint mondja, nincs szíve feldolgozni őket.

Olvass még Gáspár Zsoltiról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top