Sztárok

Liu Shaolin Sándor volt szerelme az öngyilkosságot fontolgatta

Elise Christie nyíltan beszélt mentális problémáiról.

A közösségi oldalakról felé irányuló zaklatás és halálos fenyegetések hatására különféle mentális problémákal kellett megküzdenie Elise Christie gyorskorcsolyázónak. A Magyarországon Liu Shaolin Sándor volt barátnőjeként ismert Christie egy friss podcastadásban beszélt arról, hogy édesapja rákbetegsége, pénzügyi nehézségei és a Liu Shaolinnal való szakítása együtt annyira megviselték, hogy nem tudta helyén kezelni a közösségi médiából felé záporozó negatív megjegyzéseket.

Elise Christie és Liu Shaolin Sándor, még régen

Elise Christie és Liu Shaolin Sándor, még régen

Először 2018 nyarán sebezte meg saját magát szándékosan, a szocsi téli olimpia után pedig depressziója elhatalmasodott rajta. „Érzéketlen voltam. Ott ültem és egyáltalán nem éreztem semmit, pedig valamit nagyon akartam érezni. Hülyeség ezt megmagyarázni, mert miért is bántaná saját magát valaki? De ez szüntette meg a belső fájdalmamat, végre ki tudtam ereszteni magamból az érzéseimet” – mondta akkori lelkiállapotáról.

Elise Christie arról is beszélt, hogy azóta segítséget kért és kijött a gödörből. Most a 2022-es, pekingi téli olimpiára készül.

Ha valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot! Ha te érzed úgy, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, bátran hívd őket!

Elise Christie-ről az nlc-n:

(Scotsman)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top