nlc.hu
Sztárok

Meghalt Joe Ruby

Meghalt Joe Ruby, a Scooby-Doo atyja

Joe Ruby az amerikai rajzfilmgyártás egyik élő legendája volt.

Életének 87. évében elhunyt Joe Ruby, az amerikai rajzfilmgyártás egyik ikonja. Ruby volt az egyik megalkotója Scooby-Doo karakterének, és ő felügyelte az ABC és a CBS reggeli gyerekprogramját.

Joe Ruby kaliforniai otthonában aludt el végleg, élettérsa, Ken Spears mellett. Ruby és Spears rengeteg rajzfilmen dolgoztak együtt a Anna-Barbera-nál. ,,Soha nem hagyott fel a munkával, akkor sem, amikor már idősebb volt” – mondta róla unokája, Benjamin Ruby.

,,Joe Ruby különlegessé tette a szombat reggeleket nagyon sok gyermeknek, beleértve jómagamat is. Szakmánk egyik legtermékenyebb alkotója volt, aki megajándékozott bennünket az animáció rengeteg közkedvelt szereplőjével, és nagyon izgalmas volt őt vendégül látni őt a stúdiónkban. A Scooby-Doo társalkotójaként maradandó örökséget hagyott maga után, generációkat inspirált és szórakoztatott. Mi, a Warner Bros. Animation munkatársai szerencsések vagyunk, mert továbbadhatjuk ezt az örökséget. Legmélyebb részvétünk a családnak” – írta nylatkozatában Sam Register a Warner Bros. elnöke.

joe ruby meghalt gyász

Meghalt Joe Ruby, a Scooby-Doo atyja

Forrás: Variety

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top