nlc.hu
Sztárok

New Kids On The Block akkor és most

Step by step: A New Kids On The Block az első igazi fiúzenekar volt

Öt jóképű srác a '80-as évek végéről, akik kedvéért rajongók milliói jártak kertésznadrágban. De mi a helyzet a New Kids On The Blockkkal manapság?

Ha létezett volna okostelefon 1990-ben, akkor minden bizonnyal a Step by step lett volna a legtöbbször letöltött csengőhang. Így, 2020-ban viszont már a harmincpluszosok sem feltétlenül tudják, mi a bánat az a New Kids On The Block. Úgyhogy kezdjük is a sztorit a legelejéről.

1984-ben vagyunk, ekkor alapítja meg öt bostoni srác a New Kids On The Block nevű fiúbandát. A zenekar mögött álló producer, Maurice Starr elképzelése az volt, hogy miután szakított a New Editionnel, létrehozza annak klónját, fehér srácokkal. A tagok közé elsőként Donnie Wahlberg került be rap- és tánctehetségének köszönhetően, s ő vitte magával öccsét, Markot is (igen, azt a Mark Wahlberget). Rajtuk kívül egy másik testvérpár, Jordan és Jonathan Knight valamint Danny Wood lettek a banda tagjai, amikor elindult a történet. Mark Wahlberg aztán nem sokkal a megalakulás után ki is lépett a csapatból, és inkább a színészet felé fordult – ma már tudjuk, milyen jól tette – s a helyére végleges tagként a mindössze 12 éves Joey McIntyre érkezett. 1986 volt, amikor kijöttek az akkor még iskolás srácok az első albummal, mely – micsoda meglepetés – a New Kids On The Block címet viselte. Ez még nem lett nagy durranás, pár koncertet sikerült ugyan otthon, Bostonban és környékén összehozni, de a nagy siker, amit Maurice Starr megálmodott, elmaradt.

Két évvel később azonban megtört a jég: ha nem is üstökösként robbant be a banda, ahogy mondani szokás, de végül egy 1986-os dalukat, a “Please Don’t Go Girl” címűt a műsorára tűzte egy floridai állomás, és csodák csodája, hamarosan a kívánságműsor legtöbbször kért dala lett ez a ballada. Ezután átvette több rádió is, majd a dalhoz elkészült a New Kids első videóklipje, és a szekér elindult. Lényegében ezzel a számmal, és a Hangin’ Tough című albummal lettek ismertek a ’80-as évek legvégén.

A fénykor pedig 1990-ben érkezett el, amit a harmadik, Step by step című album hozott meg a fiúknak. A címadó dal klipjének sok jelenetében Jordan (akibe a legtöbb rajongó szerelmes volt) kertésznadrágban táncolt, amivel világtrendet teremtett. Gyakorlatilag tinilányok milliói hordtak miatta kertészfarmert a kilencvenes évek elején.

1993-ig a New Kids On The Block a világ legkedveltebb fiúzenekara volt, ám a korán jött világsikert finoman szólva nem minden tag viselte jól. Miután Jonathan súlyos szorongással kezdett küzdeni, és többször kapott pánikrohamot, úgy döntött, kilép a csapatból. Az idősebb Knight testvér távozása pedig akkora megrázkódtatásnak bizonyult, hogy végül, 1994-ben a srácok úgy döntöttek, feloszlatják a bandát. Az elkövetkezendő években aztán volt, aki szólókarrierbe kezdett közülük, és van olyan is, aki teljesen más úton indult el, és akadt pár közös visszatérési kísérletük is. De nézzük sorjában.

Jordan Knight

A tinilányok elsőszámú kedvence az ifja Knight fivér volt. A banda feloszlása után Jordan szólókarriert kezdett építeni. 1999-ben jött ki első, 2011-ben pedig utolsó lemezével, és az Egyesült Államokban mindkettő felkerült az adott év Top50-es eladási listájára. 2014-ben aztán megalapította a Nick and Knight nevű duót Nick Carterrel, de a formáció tiszavirág életűnek bizonyult. Az évek során aztán itt-ott feltűnt különböző valóságshow-kban is, így az American Juniorsban vagy a Cover Me Canadában például. Ami pedig a magánéletet illeti, felesége Evelyn Melendez-Knight modell, két fiúgyermekük született, Dante Jordan és Eric Jacob.

Jordan Knight a New Kids on the Block egy 2019-es las vegasi fellépésén (Fotó: Ethan Miller/Getty Images/AFP)

Jordan Knight a New Kids on the Block egy 2019-es las vegasi fellépésén (Fotó: Ethan Miller/Getty Images/AFP)

Jonathan Knight

Ahogy említettük, Jonathant lelkileg rendesen padlóra küldte a zenekar körüli felhajtás, így aztán ő jó időre el is tűnt a rivaldafényből és ingatlan-befektetőként kezdett dolgozni Essexben. Szerencsére ma már jól van, bár interjút ritkán ad, de a bandával ő is szívesen összeáll, amikor fellépnek. 2008 óta boldog kapcsolatban él Harley Rodriguez színésszel, akinek 2016-ban egy afrikai nyaraláson a kezét is megkérte.

Donnie Wahlberg

Akárcsak öccse, Donnie Wahlberg is a színész mesterség felé fordult, miután vége lett a New Kids-korszaknak. Szerepelt például a Fűrész filmekban, a Hatodik érzékben, az Álomcsapda című Stephen King-adaptációban és több sorozatban is, de sikerei nem mérhetőek testvérééhez. Donnie 1999-ben vette feleségül Kimberly Fey-t, ám 9 év után elváltak útjaik. Két fiuk van, Xavier Alexander és Elijah Hendrix. Később Donnie összejött Jenny McCarthy komikussal, akivel 2014-ben össze is házasodtak, és máig boldogan élnek.

Danny Wood

Az idén 51 éves Danny maradt a zenénél – dalszerzőként és producerként is tevékenykedik, illetve kisebb filmszerepeket is vállal időnként. Három gyermeke van: Chance, akit exével, Patricia Alfaróval fogadtak örökbe, valamint vér szerinti lánya Vega és fia Daniel. Mi több: ő az első a bandából, aki immár nagypapa – tavaly augusztusban született meg első unokája, Rose Elizabeth.

Joey McIntyre

Joey McIntyre a legfiatalabb “Kid” szólóban is szép karriert futott be – több mint egymillió lemezét adták el mostanáig. De azért a filmvásznon is feltűnik időnként: láthattuk például az idehaza Női szervek címen futó filmben Melissa McCarthy oldalán és játszott több, nálunk kevésbé ismert tévésorozatban is. 2003 óta boldog házasságban él ingatlanközvetítő feleségével, Barrett Williams-szel. Három gyermekük született, Griffin Thomas, Rhys Edward és Kira Katherine.

Joey McIntyre feleségével, Barrett Williams-szel egy 2019-es rendezvényen. (Fotó: John Lamparski/Getty Images)

Joey McIntyre feleségével, Barrett Williams-szel egy 2019-es rendezvényen. (Fotó: John Lamparski/Getty Images)

Az egykori rajongóknak azért van jó hírünk is: az elmúlt években egy-egy dal vagy néhány fellépés erejéig újra összeállt az NKOTB, akiket azért a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetünk már új srácoknak a telepről. Pont ezt figurázták ki tavaly megjelent Boys In The Band című daluk klipjében.

Idén áprilisban pedig kijöttek House Party című klipjükkel, mely a közösségi távoltartás jegyében készült, így aztán a tagok saját otthonukban vették fel.

És milyen jó fejek: a dalért kapott bevételt jótékony célra fordították, egy gyermekéhezés elleni kampánynak ajánlva fel.

Ha te is a kilencvenes években voltál tinédzser, olvass még:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top