nlc.hu
Sztárok

Akkor és Most! Mischa A klinika sorozatból

Felismered? Ő játszotta Mischát A klinika sorozatban!

Emlékeztek még Mischára, a kedvesen sármos ápolóra A klinika című sorozatból? Az idén 66 éves sztár még mindig jóképű.

A Jochen Schroeder nevet talán csak a legnagyobb rajongói ismerik, de ha azt mondjuk, hogy ő Michael „Mischa” Burgmann ápoló A klinika című német sorozatból, akkor rögtön sokaknak beugrik a kedves a fickó, akivel a főnővér olyan sokat vitatkozott.

Jochen Schroeder, a Misát alakító színész 66 esztendős (Fotó: GettyImages)

Jochen Schroeder, a Mischát alakító színész 66 esztendős (Fotó: Getty Images)

Schroeder 1954. február 8-án született, majd első filmes szerepét 24 esztendősen, 1978-ban kapta, előtte  élelmiszer-kereskedőnek tanult, majd mészárossegédként és teherautó-sofőrként is dolgozott.

(Ebben a részben 20.00-nál éppen kedélyesen elpálinkázgat a kórház 100 éves betegével.)

Igazán Mischa néven vált ismertté, a ZDF Die Schwarzwaldklinik, magyarul A klinika című sorozatban. Bár nem ő volt a kórház ügyeletes szívtiprója, sokan már akkor inkább őt választották volna az idősebb vagy az ifjabb Brinkmann doktor helyett.

(Hát, ilyen a német rock.)

Több mint 30 éves karrierje során számos filmben és TV- sorozatban játszott, de hazánkban nem sokszor láthattuk. Szerepet kapott még A klinika folytatásában, a London, Liebe, Taubenschlag című német vígjátékban, és a Boldog születésnapot! című sorozatban is. Zenei karrierrel is próbálkozott, 1983-ban jelent meg első albuma, amelyen német rockot énekel.

A Klinika örök kedvenc

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top