nlc.hu
Sztárok

Kulka János

Kulka János is kiáll az SZFE-ért!

Egyre több színész csatlakozik a tiltakozáshoz az SZFE mellett.

Kulka János, a Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Facebookon biztosította támogatásáról a színművészetis diákokat és oktatókat a Vidnyánszky Attila vezette kuratóriummal szemben – írta meg az Index.

Kulka János kiáll az SZFE-ért

Kulka János kiáll az SZFE-ért. Fotó: Facebook

A Trojka Színházi Társulás Kulka János fotóján kívül még számos más tiltakozó színművész képét is közzé tette oldalán, köztük szerepel Csákányi Eszter és Gryllus Dorka is.

 

A mai napon a Katona József Színház igazgatója, Máté Gábor is felmondott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 27 évnyi tanítás után. Rajta kívül többek között Ascher TamásZsámbéki Gábor, Székely Gábor és Enyedi Ildikó után felmondott. 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette: az egyetemi autonómia elvesztése miatt a teljes vezetőség lemond posztjáról. Mintegy kétszázötvenen táboroztak le az épületben, a hallgatói blokád a hétfő esti több száz fős tüntetés után alakult ki, és még azóta is tart. Vasárnap élőláncot szerveznek az SZFE-től a Parlamentig. 

Az egyetemi tiltakozók petícióját bárki más is aláírhatja.

Még több Kulka Jánosról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top