nlc.hu
Sztárok

Erős Antóniának remekül áll a miniruha

Erős Antóniának remekül áll a miniruha, amit az alapítvány évfordulóján viselt

Ritka alkalom, amikor az RTL négy híradósa együtt szerepel, most jó ügy miatt fogott össze Erős Antónia, Szellő István, Szabados Ági és Rábai Balázs.

Azt már régóta tudjuk, hogy az RTL híradós csapata mindenben támogatja egymást, ezért nem is volt kérdés, hogy együtt ünnepelnek mind Erős Antóniával az Egy Csepp Figyelem Alapítvány évfordulóján. 

„15 éves az alapítványom, hihetetlen! Az ünneplésben Szellő István és Rábai Balázs is részt vett tiszteletbeli »nagykövetként«”. Volt Szentivánéji álom (2020 Magyarország Cukormentes Tortája), biciklizés, hogy felhívjuk a figyelmet a mozgás fontosságára, és persze maszkviselés kötelezően! Most kell csak igazán maszkot hordani! Ez csak EGY CSEPP FIGYELEM!” – írta Antónia a közösségi oldalán, és a sajtótájékoztatón is meghatottan mesélt az eredményeikről, mielőtt felvágta a tortát. 

ERős antónia felvágta az évfordulós tortát

Erős Antónia felvágta az évfordulós tortát

Az elmúlt években Antónia sokszor mesélt már a cukorbetegségéről, ezzel segített ennek megismerésében és elfogadásában, de nem csak ő érintett személyesen is ebben a témában. Rábai Balázs azért is állt az alapítvány mellé, mert a nagymamája cukorbeteg volt, és ő maga is nagyon édesszájú, viszont csaknem mindennap sportol: biciklizik, fut, kondizik. Személyes példájával szeretné felhívni a figyelmet a sport fontosságára az elhízás és a cukorbetegség megelőzéséért.

Erős Antónia biciklizik
Megnézem
Összes kép (3)

 

Mint kiderült, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány újabb, fiataloknak szóló egészségprogramokkal készül az új tanévben. A kezdeményezések célja átfogó ismeretek közvetítése az egészséges életmód, a sport és a táplálkozás szerepéről az olyan krónikus betegségek megelőzésért, mint a cukorbetegség és az elhízás. A sajtórendezvényen olyan hírességek kampányoltak a rendszeres testmozgás fontossága mellett, mint a gasztroblogger Fördős Zé, Erős Antónia, Szellő István és Rábai Balázs műsorvezetők, valamint Kusztor Péter cukorbeteg profi kerékpáros. Ősszel online program is indul az 1-es típusú diabétesszel élő fiatalok elfogadásáért, a közösségi médiában aktívan kommunikáló sorstársaik bevonásával.

Erős Antónia, Szabados Ági, Szellő István és Rábai Balázs az Egy csepp figyelem alapítvány évfordulóján

Erős Antónia, Szabados Ági, Szellő István és Rábai Balázs az Egy Csepp Figyelem Alapítvány évfordulóján

A felnőtt cukorbetegek száma az utóbbi két évtizedben csaknem 70 százalékkal emelkedett, míg a diabétesszel élő gyermekek száma lassú, fokozatos emelkedést mutat – mondta el a Magyar Diabetes Társaság elnöke, prof. Dr. Kempler Péter az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtótájékoztatóján. Ezért is fontos, hogy a civil szervezet a cukorbetegségről és annak veszélyeiről szóló egészségprogramokkal, online kommunikációs kampányaival elérje a fiatalokat és a családokat.

Folytatódik az Egy Csepp Figyelem Alapítvány felnőtt oktatási programja, a 7 éve indított „Belevalók” is. Az ingyenes képzés célja, hogy az óvópedagógusokat és tanítókat felkészítse a cukorbeteg gyerekek körüli mindennapi feladatokra.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány törekvése az is, hogy a cukorbetegek és a betegség rizikófaktorával élők konkrét válaszokat, gyakorlati tanácsokat kapjanak a mindennapokban felmerülő kérdéseikre. Az egycseppfigyelem.hu oldalon pedig rengeteg programról és kézzelfogható tanácsról olvashatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top