A megújult Konyhafőnök döntőjébe vezető úton két feladat nehezítette a versenyzők dolgát. Az első főzés során egy átlagos éléskamra alapanyagaiból dolgozhattak, mint például szalonna, disznózsír, burgonya, rizs, tojás, gomba, zöldborsó vagy akár sűrített paradicsom. Ezek felhasználásával éttermi színvonalú tányért várt a zsűri.
Armando teljesítette a legjobban az első feladatot, így ő mehetett fel elsőként Handihoz a galériára.
A többieket már csak egyetlen főzés választotta el a Döntőtől. A pulton sertésszűz, steak, sertéskaraj, kacsamáj, gyöngytyúk comb és csirkeszárny: a cél egy fantasztikus főétel elkészítése volt. A piactérről válogathattak még hozzávalókat, Fördős Zé instrukciói alapján „bármit” elhozhattak onnan. A „bármi” ez esetben egy kiadós szívatás volt: a piactéren csupán salátát találhattak a versenyzők. Ebből kellett kifőzniük egy döntős tányért.
A két főzés után összeállt a Konyhafőnök döntős mezőnye: Handi (Güler Handi), Edit (Ármán Edit), Armando (Armando Mundarain), Ádám (Cserepes Ádám), Tomi (Visváder Tamás) és Zoli (Dr. Ragány Zoltán) jutottak be a döntőbe.
Matyi az utolsó középdöntős napon vérzett el, így az ő döntős álma szertefoszlott. Könnyek között árulta el, mit adott számára a Konyhafőnök:
Hétfőn a 6 döntős bújhat bele a hőn áhított séfkabátba, hogy az utolsó héten mindent beleadva, egy közülük elhódítsa a Konyhafőnök címet és az ezzel járó 10 millió forintot!