nlc.hu
Sztárok

Catherine O'Hara családja

Egész Hollywood a Reszkessetek betörők 66 éves anyukáját ünnepelte az Emmy-gálán

Akár egy főnixmadár, úgy tért vissza a 66 éves Catherine O'Hara.

Aláírom, hogy Catherine O’Hara neve túl sokat nem mond az embereknek így elsőre. Azonban, ha megmutatom ezt a jelenetet, akkor mindenki a homlokára csap, és azt kiáltja: „Persze, hogy ismerem!”

 

És hogy miért lett most téma, a Reszkessetek betörők szép szemű anyukája? Hát, mert az elmúlt órákban minden róla szólt Hollywoodban. A színésznő ugyanis főnixmadárként támadt fel az álomgyárban.

Bár Kanadában született, Catherine O’Hara ma már amerikai és kanadai állampolgár is. Szülei hét gyermekéből a hatodikként jött a világra. Mindenkit meglepett a családjából, amikor  főiskolásként kijelentette, hogy színésznő lesz. Kezdetben színházban, vígjátékokban lépett fel, majd egy tévécsatornán kapott lehetőséget előadóként, amit ma már stand-up műsornak hívnánk. Ezek a műsorok már 1982-ben Emmy-díjat hoztak neki és a stábnak. Nem sokkal később jött az amerikai Saturday Night Live, amelynek visszatérő szereplője lett, majd sorra kapta a filmes, tévés felkéréseket. Képernyős munkái ránk talán kevésbé voltak hatással, de az 1990-es Reszkessetek betörőkre, majd annak két évvel későbbi folytatására tényleg mindig emlékszik. 

Catherine O'Hara és férje

Catherine O’Hara és férje idén februárban az Oscar-gálán (Fotó: John Shearer/Getty Images)

Ekkor, vagyis 1992-ben ment feleségül Bo Welch producerhez, akitől két fia született: Matthew  1994-ben, Luke 1997-ben jött a világra. Őket alig két alkalommal láthattuk, legutóbb 2003-ban egy bemutatón. A felnőtt fiatalemberek nem szívesen szerepelnek, remekül megvannak felhajtás nélkül.

Catherine O'Hara és családja

Catherine O’Hara és Bo Welch a gyermekeikkel 2003-ban (Fotó: SGranitz/WireImage)

Ha valaki megnézi O’Hara elmúlt harminc évének munkáit, akkor láthatja, hogy elképesztően sok sorozatban – köztük a Modern családban, a Sírhant művekben, A stúdióban – vállalt szerepet, és szép számmal voltak mozifilmjei is. Mégis 2015-ben volt a nagy visszatérése, amikor Eugene Levyvel elvállalta a főszerepet a Schitt’s Creek című kanadai sitcomban. Ha nagyon röviden akarnánk összefoglalni a sorozat lényegét, akkor képzeljünk el mocskosul gazdag, amolyan Kardashian-életet élő famíliát, akiknél hirtelen megjelenik az állam bácsi, és visz mindent, ami mozdítható. Hőseinknek pedig nem sok választása marad, mint visszaköltözni egy porfészekbe, amit még évekkel korábban megvettek poénból, és a helyi motelben meg lakókocsiparkban új életet kezdenek.

Igaz, bár a kanadai díjátadók már az első évad után foglalkoztak a vígjátékkal, az Emmy vagy a Critics’ Choice Awards csak négy évvel később kezdett el felfigyelni rá. Így esett, hogy a 2020-as Emmy-gálán, alig néhány órával a cikkünk megjelenése előtt minden a Schitt’s Creek szériáról szólt.

Catherine O'Hara és a Schitt's Creek szereplői

A Schitt’s Creek szereplői (Fotó: Profimedia)

Hazavihették a legjobb vígjátéknak járó díjat, Eugene Levy lett a legjobb színész, Catherine O’Hara pedig a legjobb színésznő. Dan Levy, aki szintén a Schitt’s Creekben játszik, a legjobb mellékszereplő, Annie Mupry ugyanezt a díjat húzta be, csak nőként. De kaptak elismerést a rendezők és az írók is. Azt most ne elemezzük, hogy valóban ennyire jó sitcom-e a sorozat, bár túl sok újat nem mutatnak benne. Az azonban tény, hogy 1982 óta a most 66 éves Catherine O’Hara ismét Emmy-díjas műsorban játszik, sőt nyert is saját szobrocskát.

A Schitt's Creek sztárjai a 2020-as Emmy-gálán

Különleges volt idén az Emmy-gála. A legtöbben otthonukból jelentkeztek be, vagy különteremben, maszkban ünnepeltek. Így vették át a díjakat a Schitt’s Creek sztárjai (Fotó: Frank Ockenfels/ABC via Getty Images)

Catherine O’Hara 66 éves korára érte el, hogy ránézve ne mindenkinek a Reszkessetek betörők, hanem egy szórakoztató vígjáték és egy újabb hisztérikus anyuka jusson eszünkbe róla. 

Catherine O'Hara
    • Catherine O’Hara a 2020-as Emmy-gálán (Fotó: Frank Ockenfels/ABC via Getty Images)

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top