nlc.hu
Sztárok

A Xéna főszereplői napjainkban

Akkor és most! Így néznek ki ma a Xéna főszereplői

Emlékszel még a Xena: A harcos hercegnő két főhősére? Így élnek ma a színésznők.

A Xena: A harcos hercegnő című  amerikai–új-zélandi sorozat 1995 és 2001 között készült. Itthon először a TV2 vetítette, azóta azonban több más csatornán is megismételték. Xena karaktere eredetileg a Hercules sorozat egyik szereplője volt, azonban olyan népszerű lett, hogy saját spin-off-ot kapott, mely végül hat évadot élt meg.

Xena és Gabrielle

Xena és Gabrielle a sorozatban

Lucy Lawless

A címszereplőt, Xenát Lucy Lawless alakította, akinek máig is ez a legismertebb szerepe. Az új-zélandi színésznő a sorozat után is elsősorban a televízió világában maradt, tévéfilmekben és sorozatokban játszott. A legjelentősebb ezek közül talán a Battlestar Galactica, melynek 4 éven át volt visszatérő mellékszereplője, de feltűnt a CSI: Miami és a The L Word szériákban is. 

A színészet mellett énekel is. A kilencvenes években a Broadwayn is játszott, később kiadott néhány saját dalt, pár éve pedig A nagy duett amerikai verziójában is megmutatta tehetségét.

Lucy Lawless

Lucy Lawless (Fotó: Jason Mendez/Getty Images)

Lucy 1988-ban, 18 évesen esett teherbe akkori barátjától, Garth Lawlesstől. Még abban az évben összeházasodtak, majd megszületett a lányuk. 1995-ben váltak el. A színésznő három évvel később feleségül ment a Xena produceréhez, Robert G. Taperthez, akivel a mai napig is házasságban élnek, két közös fiuk van.

Az 52 éves Lawless rengeteget jótékonykodik, az ausztrál Starship Gyermekkórház jótékonysági alapítványában kuratóriumi tag. A szervezetet pénzzel is rendszeresen támogatja, de a portréját, illetve néhány jelmezét is elárvereztette a javukra, ahogy fellépést is vállalt már úgy, hogy a tiszteletdíját nekik ajánlotta fel. A környezetvédelem ügyét is a szívén viseli: 2009-ben a Greenpeace klímavédelmi nagykövete lett.  

Renee O’Connor

A Gabrielle-t alakító Renee O’Connor gyerekkorától színésznőnek készült, első televíziós szerepét 1988-ban, 17 évesen a Disney csatorna Teen Angel című produkciójában kapta. Később feltűnt a Herkules és az elveszett királyság című tévéfilmben, ahol felfigyeltek rá a Xena producerei, így kapta meg Gabrielle szerepét.

Renee O'Connor

Renee O’Connor (Fotó: Che Rosales/Getty Images)

A sorozatot követően ő is tévéfilmekben, kevésbé jelentős sorozatokban, illetve rövidfilmekben folytatta a pályáját. 2001-ben saját filmgyártó céget alapított, azóta producerként, forgatókönyvíróként és rendezőként is tevékenykedik. Mindemellett színpadon is játszik: az elmúlt években a Mary Poppins, az Óz a csodák csodája és a Ványa bácsi című darabokban láthatta az amerikai közönség.

Párjával, Steve Muir restaurátorral 1998 óta vannak együtt, házasságot azonban nem kötöttek. Egy közös fiuk van, Miles, aki idén lett 18 éves.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top