Sztárok
Szponzorált tartalom

„Pozitívan előre tekintek, és az ÉLETTEL tervezek!” (x)

Benkő Nóra – akit tehetséges színészként ismert meg először a közönség, majd drámapedagógusként, a Pesti Magyar Színiakadémia igazgatójaként mutatta meg rátermettségét –, idén március 1. óta tölti be a Városmajori Szabadtéri Színpad igazgatói posztját.

Pár héttel a Covid-19 első hullámának érkezése előtt vette át kinevezését és álmában se gondolta volna, hogy az egyébként is nagy kihívások mellett egy történelmi jelentőségű, új gondolkodásmódot és felelősségvállalást kívánó időszakban kell majd a színpadi kultúra nyelvén szólni a közönséghez, és döntéseket hozni egy olyan helyzetben, ahol a teljes élet talajt vesztett, és csak találgatni lehetett egy-egy végkimenetelt.

Fotó: Várady Nikolett/Arts&Len Phography

Fotó: Várady Nikolett/Arts&Len Phography

Az idei utolsó bemutató után arra kértük, meséljen nekünk az első évad tapasztalatairól és eredményeiről.

„A karantén kezdete előtt pár héttel kezdtem meg a munkát, és ahogy mást, engem is váratlanul ért, hogy hirtelen »megállt az élet«. Volt olyan munkatársam, akivel heteken keresztül csak telefonon vagy online térben találkozhattam, a személyes találkozóra, a közvetlen, közös munkára csak a korlátozások feloldása után kerülhetett sor. Szélsőséges körülmények és mindent átszövő bizonytalanság közepette kellett kézbe venni az irányítást.

Két út volt előttem: tervezek az előadásokkal, vagy nem tervezek semmit, hiszen még csak megjósolni sem lehetett a következő fordulatot. Én úgy döntöttem, hogy pozitívan előre tekintek, és az ÉLETTEL tervezek, így kezdtük el a munkát.

Megnézem
Összes kép (3)

A Városmajori Szabadtéri Színpadról fontos tudni, hogy befogadó színházként működik, a nálunk bemutatásra kerülő darabok itthoni, valamint határon túli kőszínházak repertoárjából egy előzetes válogatás alapján kerülnek színpadra. Amikor átvettem a Városmajorban a munkát, akkor körülbelül a darabok felét az elődöm már lekötötte, a másik felét viszont már mi szerettük volna a színpadunkon látni.

Fotó: VIP Média

Fotó: VIP Média

Egyúttal óriási kihívás volt számunkra minden más mellett az is, hogy ebben az időszakban kellett lemenedzselni a cégkiválásos átalakulást. Mindez teljes békében, a két vezető példamutató együttműködésében valósult meg. Ettől a nyártól kezdve külön utakon haladunk tovább, Városmajori Szabadtéri Színpadként és Margitszigeti Szabadtéri Színházként – külön vezetőkkel, más csapattal és eltérő programokkal.

„Pozitívan előre tekintek, és az ÉLETTEL tervezek!” (x)

Szeretek úgy tekinteni a színházunkra, mint egy ízletes és változatos különlegességeket kínáló svédasztalra

A mi színpadunkon mindenki találhat kedvére való, ízlésének megfelelő darabot. Prózai színielőadásokat, zenés darabokat, koncerteket, gyerekelőadásokat is kínálunk – ami közös a felhozatalban: az a MINŐSÉG. Bár az idei évad előadásainak fele fölött diszponáltunk csupán, a terv az volt, és ehhez továbbra is ragaszkodunk művészeti vezető kollégámmal, Peremartoni Krisztinával, hogy csak olyan, rendkívül magas értéket, minőséget felmutató darabokat engedünk színpadra, amit mi magunk már megtekintettünk, amit ismerünk és a mi szakmai szűrőnkön átment. Ez érvényes a hazai, valamint a határon túli darabokra is. A terveim között szerepelt még az az elhatározás, hogy a színpadunkon keresztül megszólítsuk a fiatalokat is. Drámapedagógusként tudom, mennyire fontos az utánunk jövő generációknak megmutatni a kultúra érzékenyítő, értékteremtő, traumákon átsegítő erejét.

A Benkő Nórával készült teljes interjút elolvashatják a Városmajori Szabadtéri Színpad honlapján.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top