nlc.hu
Sztárok

Magyar származású hírességek

Nahát, ő is? 20 híresség, aki magyar származású

Pataky, Hargitay, Sarkozy - árulkodó vezetéknevek, de ki gondolná, hogy Mayim Bialik, az Agymenők Amyje is magyar felmenőkkel bír? És van még több meglepetés is itt.

Megvan az az érzés, amikor a világ egy eldugott, távoli csücskében barangolsz éppen, több ezer kilométerre az otthonodtól, és egyszer csak magyar szó üti meg a füledet? Tipikus, igaz? Bizony, bármennyire is aprócska nép vagyunk, mégis a világ minden zugában lehet találkozni magyarokkal. Igaz ez a sztárvilágban is – Hollywood nagyágyúi közül rengetegen büszkélkedhetnek magyar felmenőkkel. Biztos van, akiről ezt már te is hallottad, de garantáljuk, hogy lesznek meglepetések a most következő névsorban.

Ema Horvath

Magyar származású Ema Horvath fiatal színésznő, akit a Lájkolj, ossz meg, kövess! című thrillerben láthattunk, és a Gyűrűk Urából készülő sorozat egyik szereplője lesz. Vezetékneve végén a -th árulja el, hogy bizony, neki is magyar felmenői vannak.

 2017-ben kapta első jelentősebb szerepét a fiatal színésznő (Fotó: Profimedia)

Mariska Hargitay

Mariska Hargitay a legjobban fizetett színésznők közé tartozik. Kevesen tudhatják, hogy a sztár felerészben magyar származású – édesapja, Hargitay Miklós Budapesten született. Később az Egyesült Államokba emigrált, hogy testépítő karriert építsen, s 1955-ben elnyerte a Mr Universe címet. Mariska fiatalon magyarul beszélt otthon az apukájával.

NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 25: Mariska Hargitay attends the "Law & Order: SVU" Television Milestone Celebration at The Paley Center for Media on September 25, 2019 in New York City. Dimitrios Kambouris/Getty Images/AFP

Mariska Hargitay gyerekkorában rengeteg időt töltött Budapesten és a Balatonon is (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images/AFP)

Elsa Pataky

Elsa Pataky ereiben igazán sokféle vér csörgedezik: édesapja spanyol, édesanyja pedig román. A nevét pedig magyar származású nagymamája után kapta Chris Hemsworth neje. Erről még 2011-ben így beszélt kollégánknak egy interjúban: „Az anyai nagymamám Magyarországon született, a nagypapám pedig Erdélyben volt színész. Én még csak egyszer jártam nálatok. Egy rövid ideig voltam Budapesten apukámmal, és emlékszem, milyen csodálatos a város. Tizenhat éves voltam akkoriban.”

Actress Elsa Pataky presents 'KissMas Time' by Women'Secret at Santa Barbara Palace on November 20, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Miriam Vera/COOLMedia/Nurhoto)

A csodálatos Elsa Pataky egy vakrandin ismerkedett meg férjével, Chris Hemthworthszel (Fotó: Miriam Vera/COOLMedia/Nurhoto)

Rachel Weisz

Félig magyar A múmia színésznője is: édesapja Weisz György magyar mérnök, feltaláló volt. 1938-ban a család emigrált, majd később Nagy-Britanniában telepedtek le, itt született meg a színésznő 1970-ben.

BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - JANUARY 05: Rachel Weisz attends the 77th Annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton Hotel on January 05, 2020 in Beverly Hills, California. Frazer Harrison/Getty Images/AFP

Rachel Weisz féltve óvja magánéletét. Tudtad egyáltalán, hogy a férje Daniel Craig? (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images/AFP)

Drew Barrymore

Drew Barrymore magyar származása nem meglepetés. A színésznő édesanyja Jaid Barrymore színésznő, aki Makó Ildikó néven látta meg a napvilágot 1946-ban, egy München melletti menekülttáborban.

NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 14: Drew Barrymore celebrates the Launch of The Drew Barrymore Show at The Empire State Building on September 14, 2020 in New York City. Dimitrios Kambouris/"Getty Images for Empire State Realty Trust/AFP

Drew Barrymore nem fél valódi arcát megmutatni – érdemes követni az Instáját, mert nagyon szellemes és őszinte (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images for Empire State Realty Trust/AFP)

Goldie Hawn és Kate Hudson

Igen-igen, az ő ereikben is magyar vér csörgedez. Goldie Hawn édesanyja, Laura Steinhoff Magyarországon született, s a család a második világháború előtt költözött az Egyesült Államokba. A kis Goldie így már Washingtonban jött világra, 1945-ben. A színésznő 2012-ben járt Budapesten, akkor így kommentálta az utazását: „Magyarországon a nővéremmel, gyökerek felfedezése. Micsoda móka!”

Goldie Hawn poses with daughter Kate Hudson at her and partner Kurt Russell's Walk of Fame Stars ceremony in Hollywood, California on May 4, 2017. (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP)

Goldie Hawnt gyakran látni lánya, Kate Hudson társaságában. Nagyon szoros közöttük a kötelék (Fotó: FREDERIC J. BROWN / AFP)

Sarah Michelle Gellar

Freddie Prinz Jr. kedves feleségének több magyar őse is van. Az egyik ükapja Sátoraljaújhelyen, egy másik Tiszabercelen született.

Sarah Michelle Gellar attends the KIIS FM's Jingle Ball 2019 Presented By Capital One at the Forum on December 06, 2019 in Inglewood, California.

Sarah Michelle Gellar és férje már 18 éve élnek boldog házasságban (Fotó: AFP)

Jessica Szohr

A Gossip Girl egzotikus külsejű színésznője is részben magyar. Méghozzá igen közeli felmenője révén: édesanyja, Karen Roach félig magyar. A nagypapa, Ronald Szohr még Magyarországon született.

NORTH HOLLYWOOD, CALIFORNIA - JANUARY 28: Jessica Szohr attends the Television Academy's 25th Hall Of Fame Induction Ceremony at Saban Media Center on January 28, 2020 in North Hollywood, California. Rachel Luna/Getty Images/AFP

Jessica Szohr a minap jelentette be, hogy első gyermekét várja (Fotó: Rachel Luna/Getty Images/AFP)

Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis magyar kötődése nem meglepetés. Apja, a színészlegenda Tony Curtis Schwartz Bernátként született, és beszélni is magyarul tanult meg, mivel édesapja, azaz Jamie nagypapája, Schwartz Manó magyar volt.

HOLLYWOOD, CALIFORNIA - JANUARY 18: Actress Jamie Lee Curtis attends the Society of Camera Operators Lifetime Achievement Awards 2020 at Loews Hollywood Hotel on January 18, 2020 in Hollywood, California. Michael Tullberg/Getty Images/AFP

Jamie Lee Curtis büszkén vállalja ősz fürtjeit, mi pedig ezért is imádjuk őt (Fotó: Michael Tullberg/Getty Images/AFP)

Mayim Bialik

Persze, hogy az Agymenők színészei között is van magyar származású: a sorozat Amyje, Mayim Bialik egyik nagypapája magyar volt.

BEVERLY HILLS, LOS ANGELES, CALIFORNIA, USA - NOVEMBER 18: Actress Mayim Bialik arrives at the Saban Community Clinic's 43rd Annual Dinner Gala held at The Beverly Hilton Hotel on November 18, 2019 in Beverly Hills, Los Angeles, California, United States. (Photo by Image Press Agency/NurPhoto)

Mayim Bialik csupa meglepetés – például neurológusi diplomával is büszkélkedhet (Fotó: AFP)

Julianna Margulies

A Vészhelyzet és a Férjem védelmében színésznője családjában is van magyar vonal. Julianna Margulies összes nagyszülője európai volt. „Apai nagyapám részéről, aki Budapest egyik híres rabbija volt, magyar származású vagyok. A nagymamám pedig osztrák, pontosabban ő is osztrák–magyar. Anyukám ágán román–orosz a család, tehát akárhonnan nézzük, kelet-európai származású vagyok”mondta 2010-ben a Nők Lapjának.

NEW YORK, NEW YORK - MARCH 02: Julianna Margulies attends the Roundabout Theater's 2020 Gala at The Ziegfeld Ballroom on March 02, 2020 in New York City. Jamie McCarthy/Getty Images/AFP

Julianna Margulies-t legutóbb a Halálzóna című thrillerben láthattuk (Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images/AFP)

Peter Falk

A Columbó felügyelőt alakító Peter Falknak nem véletlenül van szobra Budapest belvárosában. Emlékirataiban azt írta a színész, hogy nagyapja valószínűleg Falk Miksa író és politikus volt, de ez csak feltételezés, amit viszont biztosan tudni, hogy édesanyja cseh és magyar zsidó család gyermeke volt.

Columbo Year: tv serie - usa Peter Falk

Peter Falk valójában ki nem állhatta Columbo szerepét (Fotó: AFP)

Harry Houdini

A híres szabadulóművész Budapesten született Weisz Erik néven, 1874-ben, és 4 éves volt, amikor családja Amerikába költözött. A Harry Houdini nevet akkor vette fel, amikor mágusként kezdett tevékenykedni.

Robert-Houdin Jean EugËne known as Houdini1805-1871Photographed in 1855MagicianParis, Fondation NapolÈon

Houdinit trükkjei miatt kezdetben a „Kártya királya”, majd később a „Bilincsek királya” névvel illették

Calvin Klein

Bár első hallásra németesen hangzik a neve, valójában a divatpápa is kicsiny hazánkból származik. Apja, Leo Klein Magyarországon született. Calvin Klein viszont már New Yorkban jött világra és ott is nőtt fel.

NEW YORK, NY - DECEMBER 14: Designer Calvin Klein attends ACRIA's 22nd annual holiday dinner at Cipriani 25 Broadway on December 14, 2017 in New York City. (Photo by John Lamparski/Getty Images)

A Calvin Klein divatház tavaly közölte: bezárja luxusdivat-üzletágát, és inkább a tömegtermékek gyártására összpontosítanak (Fotó: John Lamparski/Getty Images)

Gene Simmons

És ha már Klein: folytassuk a sort a Kiss együttes alapító tagjával. Gene Simmons születési neve Chaim Weitz volt, ezt később Eugene Kleinre változtatta, magyar anyai nagymamája nevét felvéve. Egészen jól érti és beszéli is nyelvünket a zenész.

Alanis Morrisette

A Kanadában született énekesnő nagyon büszke magyar örökségére. Anyai nagymamája 1956-ban menekült el a családjával az országból. Az énekesnő pedig olyannyira büszke a származására, hogy kiadóját „Szeretlek”-nek nevezte el anno. „Nem sokat beszélek magyarul. Olyanokat tudok mondani, hogy »szeretlek« meg hogy »szép«. Csak néhány szót. A nagymamám szerette volna, ha többet tanulom a nyelvet” – mondta egy interjúban.

NEW YORK, NY - JUNE 19: Singer/actress Alanis Morissette attends TimesTalk Presents An Evening With Alanis Morrisette at TheTimesCenter on June 19, 2012 in New York City. Mike Coppola/Getty Images/AFP

Alanis Morissette már 25 éve énekel (Fotó: AFP)

Joseph Pulitzer

Joseph Pulitzer, azaz Pulitzer József Makón született, és 17 évesen hagyta el az országot, majd telepedett le Amerikában, ahol sikeres újságíró és lapkiadó lett. Végrendeletében intézkedett a róla elnevezett díj létrehozásáról, amivel eredetileg az újságírás és az oktatás terén kimagasló alkotók teljesítményét ismerték el.

Profile portrait of Hungarian-born journalist Joseph Pulitzer (1847 - 1911), publisher of the St. Louis Post-Dispatch and the New York World newspapers, 1880s. In his will, Pulitzer left Columbia University

Pulitzer Kate Davist vette feleségül 1877-ben, házasságukból öt gyermek született (Fotó: Hulton Archive/Getty Images)

Flea

Jóllehet nem Magyarországon született, mégis büszkén hangoztatja magyar származását Flea, azaz Michael Balzary, a Red Hot Chili Peppers gitárosa is. Neki a nagypapája volt magyar, aki végül Ausztráliába disszidált, és itt született meg Flea is, majd később az Egyesült Államokba költözött.

NEW YORK, NEW YORK - NOVEMBER 05: Flea of the Red Hot Chili Peppers signs copies of his new book "Acid For The Children" at Barnes & Noble, 5th Avenue on November 05, 2019 in New York City. Jamie McCarthy/Getty Images/AFP

Flea életrajzi könyvéből kiderült: rengeteg lelki sérülés érte gyerekkorában, és saját bevallása szerint a zene mentette meg (Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images/AFP)

Nicolas Sarkozy

Végül egy híres politikus következzék, akinek származását egyértelműen leleplezi a neve. A volt francia elnök édesapja, Sárközy Pál magyar kisnemesi család sarja, Budapesten született 1928-ban, és 20 éves korában emigrált Franciaországba. A későbbi elnök már itt született, 1955-ben.

(FILES) In this file photo taken on October 13, 2016 Former French President and candidate for the right-wing Les Republicains (LR) party primaries Nicolas Sarkozy takes part in the first televised debate between the seven candidates for France's right-wing presidential nomination ahead of the 2017 presidential election, at the studios of French private television channel TF1 in La Plaine-Saint-Denis, north of Paris. - The Paris Court of Appeal is set to deliberate on September 24, 2020 on the appeals for nullity filed, among others, by Nicolas Sarkozy, Claude Gueant and businessman Alexandre Djouhri, against the investigation into suspicions of Libyan financing by the candidate of the right in the 2007 presidential campaign. (Photo by Martin BUREAU / various sources / AFP)

Mostanában korrupciós ügyei miatt hallani leginkább az exelnökről (Fotó: Martin BUREAU / various sources / AFP)

Ők is mind magyarok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top