nlc.hu
Sztárok

Rudolf Péter véleménye Eszenyi Enikőről

Rudolf Péter elmondta véleményét Eszenyi Enikőről

Rudolf Péter néhány hónapja vezeti a Vígszínházat, aki most, egy interjú keretében elmondta, hogy viszonyul Eszenyi Enikőhöz.

Rudolf Péter első rendezése a Vígszínházban Dürrenmatt darabja. A Blikk interjút készített az új színházigazgatóval, aki nem tért ki az Eszenyi Enikővel kapcsolatos kérdések alól sem, arra a kérdésre, hogy viszonyul elődjéhez, ezt válaszolta:

„Tiszteletet érzek a 125 éves Vígszínház minden eddigi igazgatója iránt. Ők és mindenki, aki eddig a Vígszínházért dolgozott, jelentik a Vígszínházat. Megtiszteltetés, hogy e körhöz tartozhatok” – mondta Rudolf Péter, akit arról is megkérdeztek, mit szól Eszenyi Enikő Álarcos énekesbeli, tévés szerepléséhez.

Rudolf PÉter Eszenyi Enikőről vallott

A Vígszínház évadnyitó sajtótájékoztatója (Fotó: Vörös Szilárd/smagpix)

„Nem láttam a műsort, csak hallottam róla. Azt gondoltam, nyilván fontos dolog, hogy Enikő is dolgozik, magam is ezt teszem” – mondta Rudolf Péter.

Eszenyi Enikő három rendezése műsoron maradt, de a Vígszínház szakszervezete és vezető színészei úgy határoztak, személyesen ne vegyen részt ezek felújítópróbáin, csak virtuálisan. Nehéz helyzet volt, amit Rudolf Péter ugyancsak igyekszik kézben tartani.

„Én döntöttem. Sokakat meghallgatva. Nem volt könnyű döntés. Most is nagyon érzékenynek tekintem ezt a helyzetet és aszerint is kezelem. Enikő nem örült, amikor erről tájékoztattam, de elfogadta. A felújítópróbák során folyamatosan tartottuk vele a kapcsolatot. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a lehető legkorrektebben és legelegánsabban kezeljem ezt a helyzetet. Szerencsés helyzetben vagyok, hogy bele tudok nézni a tükörbe, és ha Enikővel ugyanazokat a tükröket nézzük, akkor nem fogja senki összetörni őket” – árulta el Rudolf Péter.

Zűrök és igazgatóváltás a Vígszínházban: 

(Nyitó kép: smagpix/ Szilárd Vörös)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top