nlc.hu
Sztárok

Meghalt Kelemen Csaba

Elhunyt Kelemen Csaba színművész

65 évesen, koronavírus következtében elhunyt az egri Gárdonyi Géza Színház színművésze, Kelemen Csaba. A színház előtt este gyertyagyújtással emlékeztek rá.

A színészt kórházban kezelték, az egriugyek információi szerint ugyan más betegségei is voltak, de koronavírus következtésben hunyt el. Kelemen Csaba 1989 óta volt tagja a Gárdonyi Géza Színház társulatának.

A Gárdonyi Géza Színház társulata megrendült lélekkel tudatja, hogy Kelemen Csaba színművész, kollégánk, ma hajnalban, 2020.október 26-án, 65 évesen elhunyt

– tudatta a teátrum.

Kelemen Csaba a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon még tavaly nyáron (fotó: MTI/Soós Lajos)

Kelemen Csaba a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon még tavaly nyáron (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Kelemen 1980-ban szerezte a színészi diplomáját, 1982-ig a debreceni Csokonai Színháznál, majd 1989-ben Budapesten, a Radnóti Miklós Színháznál dolgozott. Az 1994-ben alakult Agria Nyári Játékok Kft. alapító tagja. Egerben évtizedeken át játszotta Dobó István szerepét az Egri csillagok című musicalben, és 31 éven át szórakoztatta az egri színházszerető közönséget. Sasvári Sándor kollégája így búcsúzott tőle:

Drága Barátom, Csabám, Ferencem, Jánosom! Isten Veled! Kimondhatatlan a fájdalom, ami a lelkemben tombol! Hiányod felfoghatatlan!

Nyugodjék békében!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top