nlc.hu
Sztárok

Rachel Lynde fiatalon

Így nézett ki fiatalon a Váratlan utazás Rachel Lynde-je

Emlékszel még Rachel Lynde-re a Váratlan utazásból? Most megmutatjuk, hogyan is festett a megformálója, Patricia Hamilton a jellegzetes ősz konty nélkül...

A házsártos természetű, de érző szívű Rachel Lynde karaktere Lucy Maud Montgomery több művében, illetve az azokból készült filmes adaptációkban is megjelenik. A szerepet nyolcvanas években készült Anne-filmekben, illetve azok folytatásaiban, valamint a Váratlan utazás című sorozatban is Patricia Hamilton alakította. 

Patricia Hamilton

Patricia Hamilton Rachel Lynde szerepében

A kanadai színésznő 1938-ban született. Karrierjét a színházban kezdte, majd a hetvenes évek elejétől több tévésorozatban, később pedig mozifilmekben is feltűnt. Mindenkori leghíresebb szerepe egyértelműen Rachel Lynde volt. Találtunk azonban néhány fotót, melyek még jóval korábban készültek róla. Ilyen volt Patricia Hamilton ősz konty, kötény és állandó méltatlankodás nélkül…

A hetvenes években
Megnézem
Összes kép (3)

„Amikor a könyvet olvastam, úgy gondoltam Rachel Lynde-re, mint gonosz karakterre. Amikor azonban eljátszhattam, felfedeztem, hogy arany szíve van” – nyilatkozta egy alkalommal a színésznő. A forgatásokon viselt, korhű ruháiról elárulta: nem voltak kényelmesek, általában két ember kellett ahhoz is, hogy a jelmezhez tartozó, elengedhetetlen fűzőt ráadják. 

„Amikor egy folytatásos szerepet csinálsz, csodálatos dolog történik. Az írók tudják, hogyan dolgozol és veled együtt dolgoznak. Az Anne-filmekben, aztán a Váratlan utazásban több mint egy évtizeden át alakítottam a karaktert, és együtt fejlődtem vele. Ahogy haladtunk a forgatókönyvekkel, egyre könnyebbé és könnyebbé vált számomra az azonosulás. Azt gondolom, hogy magamat is beletettem. Nagyon hálás vagyok Kevinnek és a Sullivan Produkciónak, hogy ennyi éven át alkalmaztak, mert ez hatalmas változást hozott az életembe” – fogalmazott egy interjújában Patricia Hamilton.

A színésznőnek egyébként több családtagja is szerepelt különféle Sullivan-produkciókban. A férje, Leslie Carlson az Anne-ben alakította Lawson urat, a boltost;  a nővére, Barbara Hamilton volt Eulalie Bugle a Váratlan utazásban; míg a fia, Ben Carlson az Anne 2008-as folytatásában Walter Shirley-t, a címszereplő édesapját formálta meg.

Patricia Hamilton ma már 82 éves, nagyjából egy évtizede vonult vissza a színjátszástól.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top