nlc.hu
Sztárok

Miért éppen Alaszka akkor és most

Mi lett veled, Fleischman doki? 30 éves a Miért éppen Alaszka?

A kilencvenes években emberek milliói nézték Dr. Joel Fleischman történetét a tévében. A Miért éppen Alaszka? idén lett 30 éves, megnéztük, hogy mi történt azóta a szereplőkkel!

A Miért éppen Alaszka? című sorozat családok millióit ültette le a tévé képernyője elé. Eredetileg Northern Exposure címmel, és eredetileg csak egy nyolc részes nyári cseresorozatnak tervezték 1990-ben, ám a nézőknek annyira bejött az alaszkai sztori, hogy egy jóval hosszabb széria lett belőle, és csak 1995-ben lett vége.

A csini Rob Morrow jól hozta a kissé mogorva Dr. Joel Fleischmant, a New York-i orvost, akinek a szerepe szerint Alaszkába kellett utaznia, hogy ott dolgozzon. Eredetileg nem ez volt a terv, de pechére nem olvasta el a munkaszerződésében az apró betűs részt, így a településen kötött ki. Érthető módon Fleischman eleinte utálja a kényszerhelyzetet, hogy egy eldugott kisvárosban kell élnie, ám lassanként beleszeret a helybe, és főleg az emberekbe, akik ott élnek, ahogy a nézők is szépen rácsavarodtak a fiktív alaszkai kisváros, Cicely lakóinak történetére.  

A készítő Brand-Falsey Productionst 1991-ben és 1992-ben Peabody-díjjal jutalmazták a komikus és gyakran költői ábrázolásmódért, mellyel a sorozat az alaszkai kisváros lakói közti kulturális ellentéteket ábrázolja, és a a történetekért, melyek az elfogadásról és a békés együttélésről szóltak. 

De nézzük, mi lett a főbb szereplőkkel:

A szexi doki

Rob Morrow a Miért éppen Alaszka? forgatása alatt még harminc se volt, és még nem ismerte a feleségét, Debbon Ayert sem, akivel a mai napig házasságban él. 

Filmbeli partnerével, Maggie-vel. Fotó: Profimédia

Filmbeli partnerével, Maggie-vel (Fotó: Profimedia)

Később is főleg sorozatokban szerepelt, mi itthon a Gyilkos számok Eppes hadnagyaként emlékezhetünk rá. 2005 óta nem sokat hallani róla, de az 58 éves színész Instagramja alapján jól elvan, és a képek szerint szeret zenélni.

A kedves Maggie

A szintén 1962-es születésű Janine Turner – eredeti nevén Janine Loraine Gauntt fiatal kora óta modellkedett, az első komolyabb szerepe pedig pont a Miért éppen Alaszka?  Maggie-je volt, ezért egy Emmyt is bezsebelt. A filmben ő volt az a lány, aki néha úgy érezte, átok ül rajta, mivel a korábbi barátai különféle bizarr balesetekben életüket vesztették. És ő volt az, akit kettős, amolyan szeretet-gyűlölet kapcsolat kötött a Fleischmanhez.

Mi lett a Miért éppen Alaszka szereplőivel? Fotó: Getty Images

A színésznő korábban olyan sztárok mellett kereste a boldogságot, mint Troy Aikman, Mikhail Baryshnikov vagy épp Sylvester Stallone. 2008-ban a politikában is kipróbálta magát, egyik fő támogatójaként kampányolt Sarah Palin mellett. Jelenleg Dallasban él egy farmon, a lányával.

A magabiztos tulajdonos

John Cullum alakította Hollingot, a Tégla nevű kocsma tulajdonosát, aki beleszeretett a szőke Shelley-be. Karrierjét 1956-ban kezdte a The Edge of Night egy részében. A színész később feltűnt a Vészhelyzetben, a Különleges ügyosztályban, és olyan alkotásokban is szerepelt, mint például az All the Way Home, a Hamlet, a Hawaii, A tékozló fiú, a Másnap, a Marie, az Édes haza, a Shootdown, a Bosszúra szomjazva vagy a Mattie’s Waltz.

1990-ben kezdett el ő is szerepelni a Holling Vincoeur karaktereként a Miért éppen Alaszka? epizódjaiban. 1999-ben a Botcsinálta túsz Jackjeként  láthattuk, és feltűnt az Az éjszaka hangjaiban is. 2009-től 2018-ig pedig Big Mike-ot alakította A semmi közepén 9 részében. Még ma is aktív, legutóbbi filmje 2019-ben jelent meg, Jungleland címmel. A kerek kilencvenéves színész házas, egy gyermek édesapja.

Ez a fotó 1962-ben készült róla.

Ez pedig egy 2019-es kép a színészről:

(Fotó: Walter McBride/Getty Images)

Fotó: Walter McBride/Getty Images

A veterán:

Az 1940-es születésű Barry Corbin alakította Maurice-t, az egykori űrhajóst és koreai veteránt. A színész később szerepelt  tévéfilmekben és sorozatokban, mint például a Nyugi, Charlie!, a Nem vénnek való vidékben és az Elah völgyében című mozikban is.
Íme, 30 évvel ezelőtt, a Miért éppen Alaszka? stábjával:

Így néznek ki a Miért éppen Alaszka színészei

Fotó: Profimédia

És napjainkban:

Így néznek ki ma a Miért éppen Alaszka sztárjai

Fotó: Profimedia

A rádiós

John Corbett játszotta sorozatban Christ, a rádióst. A színésznek ez a szerep hozta meg az áttörést, később ő volt a főszereplője a Bazi nagy görög lagzinak, láthattuk a Szex és New York Aidan Show karaktereként, pontosabban Carrie Bradshaw fiújaként, feltűnt Kate Hudson oldalán a Kisanyám Avagy mostantól minden más című vígjátékban, és a Cyrano de Bergerac életét feldolgozó Szerelmes Cyrano című filmdrámában is kiemelt szerepet kapott. A sort hosszan lehetne folytatni, a filmes karrierje folyamatosan pörög, legutóbb A szomszéd fiúban Jennifer Lopezzal volt látható együtt és játszott a Kiss Me (2015) című filmben,valamint az Úr keres hölgyet sorozatban is.

Így néznek ki a Miért éppen Alaszka sztárjai.

Fotó: Getty Images, Profimedia

A szexi indián

Az 54 éves Darren E. Burrows játszotta anno Edet, a félvér alaszkai indiánt, aki filmrendezőnek készült. A 48 éves színész később felbukkant az X-Aktákban és a Helyszínelők egy epizódjában is, 2015-ben pedig a Turning Home című romantikus drámában volt látható. De olyan alkotásokban is szerepelt, mint a The Siege at Ruby Ridge vagy a Végzetes hasonlóság, a Sunset Strip – A jövő útja, a Szerelem útjai, a Turning Home, és még sorolhatnánk. Legutóbbi filmje 2019-ben jelent meg a New Chilling Tales: The Anthology. 1993 óta házas, négy gyermeke van.

Mi lett a Miért éppen Alaszka szereplőivel? Fotó: Profimedia

A volt szépségkirálynő

Cynthia Geary alakította Shelley-t, az egykori szépségkirálynőt, aki beleszeret a nála sokkal idősebb Hollingba. Az 1965-ben született színésznő nem futott be nagy filmes karriert, bár számos B-C-D kategóriás filmben feltűnt, köztük az Olsen ikrek anyjaként az Irány a nagyi! című családi mozifilmben. Férjével, Roberttel saját éttermet vezetnek, és két lányuk született, Olivia 20, Lyla pedig 16 éves.

Ma is bájos a mosolya. (Fotó: Getty Images)

Ma is bájos a mosolya (Fotó: Getty Images)

Ezeket a sorozatokat szeretjük mostanában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top