nlc.hu
Sztárok

A Konyhafőnök VIP: Megyeri Csilla esett ki

„Ez a paprikakrém életem legrosszabb paprikakréme” – hangzott Sárközi Ákos kritikája Megyeri Csillának, ezúttal ő esett ki A Konyhafőnök VIP-ben

Megyeri Csillának kellett elhagyni A Konyhafőnök VIP konyháját. A tét egyre nagyobb, mert összesen csak 6 kék versenyző juthat tovább a középdöntőbe.

Sárközi Ákos harmadik elődöntős napján a kékek mentora másolós feladattal kezdte a napot A Konyhafőnök VIP-ben. A szokásosnak mondható, „egyszerű” étellel készült a csapatának: kacsamájtorta őzgerinccel, tésztapárnával, egyéb kiegészítőkkel, különböző formákkal és textúrákkal. A versenyzőknek ezt az ételt kellett reprodukálniuk.

Sárközi Ákos

Sárközi Ákos fogását kellett elsőként lemásolni a versenyzőknek (Fotó: RTL Klub)

Nagy Alexandra korábban előnyt szerzett, Fördős Zétől kapott egy jegyzetkönyvet egy tollal, így ő lekörmölhette a receptúrát, ezzel is könnyítve saját dolgát.

A Konyhafőnök VIP

Szekérről kínálta a fő alapanyagokat Fördős Zé A Konyhafőnök VIP-ben (Fotó: RTL Klub)

Fördős Zé szekéren érkezett a második főzésre. Az Alföld ízeit, azaz az igazi magyaros ízeket hozta el a versenyzőknek, klasszikus hazai zöldségek és zöldfűszerek mellett a szekéren mangalicakaraj, szürkemarha bélszín, bivalysteak, rackajuhgerinc és szamársteak volt. A rakomány részeként még pacal, házi kolbász, csülök és velős csont is „utazott” a konyhába. Az „ungarische” alapanyagokból a versenyzőknek egy fine dining tányért kellett villantaniuk.

Megyeri Csilla

Megyeri Csilla számára véget ért A Konyhafőnök VIP (Fotó: RTL Klub)

A versenynap végére Nagy Alexandra és Megyeri Csilla került a veszélyzónába. A 11 év után diplomát szerző influencer-műsorvezető a Hódi Pamelától kapott hátráltatást, hogy a kiválogatott alapanyagai helyett csak egy klasszikus slambuc hozzávalóit kapta meg, egy új esélynek fogta fel. A bemutatkozó étele ugyanis a válogató héten éppen egy újragondolt slambuc lett volna, de abból mindössze egy pürét tudott kitálalni, annyira megcsúszott a munkával. Most is vétett hibákat, hiszen a szalmakrumplit, a burgonyakorongokat és a leégetett paprikamártását újra kellett csinálnia, de végül minden elemét kitálalta. „A paprikakrém életem legrosszabb paprikakréme. Keserű, darabos, tele van pirospaprikával. Borzasztóan rossz íze van” – értékelte Sárközi Ákos. Fördős Zé szerint formailag rendben volt Megyeri Csilla tányérja, de ízekben, állagban nem sikerült túl jól az étele.

Végül a zsűri döntése alapján a második feladat előtt még nagyon bizakodó Megyeri Csilla hagyta el a konyhát. „Olyan ez, mint amikor véget ér egy szerelem, és utána olyan ürességet érzel, vagy egy barátság véget ér, és úgy érzed, hogy már most hiányozni fog ez az egész. Nagyon sokat köszönhetek az itt töltött napoknak, én már ezzel rengeteget nyertem” – vallotta be a kiesés után.

A Konyhafőnök VIP verseny csütörtökön páros feladatokkal folytatódik, a tét pedig egyre nagyobb, mert összesen csak 6 kék versenyző juthat tovább a középdöntőbe.

Olvass még A Konyhafőnök VIP versenyzőiről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top