nlc.hu
Sztárok

Havas Henrik véleménye Presser Gáborról

Havas Henrik szerint Presser Gábor inkább maradjon a zenélésnél

Miközben saját könyvét népszerűsítette, Havas Henrik azt pedzegette, hogy a zenésznek, akinem nemrég jelent meg életrajzi kötete, nem biztos, hogy írnia kellene. És ez csak a kezdet volt.

Az N1TV Havas megmondja című sorozat legújabb epizódjában reklámozta saját kötetét Havas Henrik úgy, hogy közben durván beszólt Presser Gábornak, írja a HVG.

Megjelent a Presser Gábor könyve most. Ő írta – nem kellett volna. Szóval, ő zenéljen. Nagyon jól zenél, de könyvet – na mindegy. Egyszer említi a Benkő Laci nevét. Egyszer. Komolyan

– mondta Havas, majd rátért a saját könyvére, amit Omega nemrég elhunyt legendás billentyűséról, Benkő Lászlóról írt, és több részletet is idézett belőle, például azt, amit Molnár György, az Omega gitárosa mondott Presserről.

„Presser Gábort igazából nem tudom hova tenni,. mert szerintem a rockzenéhez nem sok köze volt. Ő magasan képzett zenész, aki a zongoránál ült akkor is, amikor a többiek kint játszottak a téren, ahogy ezt meg is énekelte a Lokomotiv-dalban. Visszahúzódó személyiségnek nem mondanám. Ahogy a színpadon is láttad, ugyancsak előretüremkedő, önmagát mutogatni kívánó ember. Hogy világsztár lehetett volna? Angliában, amikor arról volt szó, hogy kint maradunk, ő volt az első, aki azt kérdezte: Mi lesz anyámmal a Dob utcában? – Aztán most meg az Andrew Lloyd Webberhez hasonlítja magunkat.”

Majd azzal folytatatta, hogy a zenész a könyvében ugyan mindenki becsapta, mindenki anyagias volt, kivéve őt, de állítólag ez nem igaz. És ezt Molnár könyvebn szereplő szavaival támasztotta alá. “A szerzői jogdíjakkal az elején egészen más volt a helyzet, a Pici rátenyerelt a dalokra, 80-90%-ig ő kaszálta be a pénzt. Az elején úgy működött, hogy hozzá ment a sok pénz, hozzánk meg a nem sok pénz.”

Havas Henrik szerint Benkő László nem volt hajlandó rosszat mondani Presserről, a felesége azonban nem jó szívvel emlékszik Laux Józsefre, Presser Gáborra meg Adamis Annára, ugyanis szerinte tisztességtelenül hagyták ott annak idején az Omegát.

Presser Gábor

Presser Gábor Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas elõadómûvész, zeneszerzõ, zongorista és énekes, érdemes mûvész a Vígszínházban, ahol interjút adott az MTI újságírójának (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Havas a házban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top