nlc.hu
Sztárok

48 éves lett Tarkan

Emlékszel rá? 48 éves lett a török énekes, Tarkan, akinek egy tündéri kislánya van

21 éve már, hogy az egész világ Tarkan csókos dalát dúdolta... De mi lett azóta az énekessel?

Tarkan Tevetoğlu 1999-ben Şımarık című dalának köszönhetően vált ismertté világszerte, így Magyarországon is. A török énekes karrierje még a kilencvenes évek elején kezdődött el hazájában, a nemzetközi áttörést azonban a „csókos dal” hozta meg a számára, melyből később még angol nyelvű feldolgozás is született Holly Valance előadásában. A hatalmas siker nyomán Törökországban fontolgatták, hogy kulturális attasénak nevezik ki Tarkant, megítélésének azonban rengeteget ártott, hogy megtagadta a katonai szolgálatot. Kis híján az állampolgárságát is elvették emiatt, végül a törökországi földrengést követően egy jelentős összegű adománnyal kiváltotta a katonai szolgálata nagyobbik részét és csupán másfél hónapra kellett bevonulnia.

Bár 2001-ben újabb lemezt adott ki anyanyelvén, majd 2005-ben megjelent az első angol nyelvű albuma is, a Şımarık világsikerét sem akkor, sem azóta nem tudta megismételni. A 48 éves Tarkan hazájában ugyanakkor a mai napig is rendkívül népszerű előadó, de Oroszországban is jelentős rajongótábora van.  Legutóbbi, tizedik stúdióalbuma 10 címmel 2017-ben jelent meg és mintegy 390 ezer példányban kelt el.  Az énekes az online térben is nagyon felkapott, a tavalyi év első hat hónapjában például Törökországban ő volt az a férfi művész, akinek a videóit a legtöbben töltötték le.

Tarkan 1999-ben és napjainkban

Tarkan 1999-ben és napjainkban (Fotó: Profimedia/Instagram)

Tarkan 2016-ben vette feleségül párját, Pınar Dileket, akivel még 2011-ben, egy németországi koncert után ismerkedtek meg, a nő ugyanis nagy rajongója volt. A házaspárnak 2018-ban született meg a kislánya, Liya. Bár a sztár gyakran posztol közösségi oldalaira családi fotókat, feleségével úgy döntöttek, hogy a gyermekük arcát nem mutatják meg a nyilvánosságnak, hogy ezzel is óvják a biztonságát.

Az énekes az idei évben elsősorban a családjára koncentrált, illetve hírnevét felhasználva ő is igyekezett rávenni az embereket arra, hogy tartsák be a koronavírus-járvány miatt bevezetett óvintézkedéseket. Az Instagram-oldalára is rendszeresen tölt fel maszkos fotókat.

Tarkan maszkban

(Fotó: Instagram)

„Nehéz idők járnak, de biztosan át fogjuk vészelni ezeket a koronavírusos napokat. Elmúlnak ezek a furcsa idők. A remény hamarosan felragyog. Újra eljön a tavasz és a nyár. Már elégszer hallottad, de én is elmondom: próbáljunk meg minél többet otthon maradni, kerüljük a szoros érintkezést, gyakran és alaposan mossunk kezet, szükség esetén viseljünk maszkot. Mindenkinek sok türelmet kívánok” -– fogalmazott.

Mindemellett az október végi súlyos földrengés károsultjai javára is bőségesen adakozott, illetve a gyűjtést a maga eszközeivel igyekszik népszerűsíteni is.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top